Erzurum'da, 11 yıl önce 15 yaşındaki engelli kız çocuğuna cinsel istismara ilişkin soruşturmayı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin de aynı suça karıştığı iddiasıyla kapattıkları ileri sürülen 16 polisin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bir önceki celse tahliye edilen Ünal Doğruel'in yanı sıra sanık avukatları Halil Timurhan Gür ve Ömer Anşin duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Aydın Ergün'ün bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldığı duruşmaya, diğer sanıklar katılmadı.

Sanık Doğruel, yaptığı savunmada, FETÖ/PDY üyesi olmadığını ileri sürerek beraatini talep etti.

Doğruel'in bu sözleri üzerine mahkeme başkanı, "Madem öyle değilsin, nasıl sende ByLock nasıl çıkıyor ?" diyerek sanığa tepki gösterdi.

Sanık Doğruel, bunun üzerine ByLock programı kullanmadığını savunarak, telefonunda yüklü namaz programlarından dolayı bu programın telefonuna yüklenmiş gibi göründüğünü iddia etti.

Tutuklu sanık Ergün ise SEGBİS üzerinden katıldığı duruşmada, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.

Ergün'ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.