Malatya Şehir Mezarlığında yolun kenarında yürümekte olan 4 kişiye bir otomobilin dalarak çarpması sonucunda ağır yaralanan 2 kişi, 9 gün sonra hastanede vefat ettiler.
batuhan1Alınan bilgiye göre; olay 21 Ağustos Pazar günü meydana geldi. Plakası alınamayan Hamza Ç. Yönetimindeki otomobil ile mezarlık içerisindeki caddede aşırı hızla seyir halinde iken yolun kenarında yürümekte olan 4 kişilik gruba çarptı. Kaldırım olmayan cadde üzerinde aracın çarpması ile Mehmet Mustafa Özbay (26) ve Batuhan Yakup Memiş (19) yolun kenarındaki mermerlerin üzerine savruldu.

Ağır yaralanan Özbay ve Memiş, ambulans ile Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldılar. 9 günden beri tedavi altında tutulan Özbay ve Memiş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat ettiler.

DEREBEYLERİ TARAFTAR GRUBUNDAN..
Malatyaspor Derebeyleri Taraftar Grubu üyelerinden Batuhan Yakup Memiş’i Malatyasporlu taraftarlar son yolculuğunda tribün arkadaşlarını yalnız bırakmadılar.

8 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Malatyaspor aşığı Batuhan, dün bu mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti.
Batuhan Yakup Memiş’i son yolculuğuna renklerine aşık olduğu takımın taraftarları yalnız bırakmadı.

Aynı kazada yaşamını yitiren Mehmet Mustafa Özbay da, Şehir Mezarlığı’nda defnedildi.

kazaözbay1Gözyaşları arasında toprağa verilen Batuhan’a çarpan aracın şoförünün ise polise verdiği ifadede epilepsi hastası olduğunu söylediği öğrenildi.

KAZAYA TEPKİ..
Bu arada, Batuhan Yakup Memiş’in babası Yusuf Memiş, kazada sürücü H.Ç.’nin polise verdiği ifadesinde epilepsi-uyku apnesi hastası olduğunu söylediğini iddia etmişti. Yaşanan duruma tepki gösteren acılı baba Memiş, “Böyle bir hastalığı varsa neden tek başına direksiyona geçip trafiğe çıkmasına izin veriliyor. Bu tür durumlar da trafiğe çıkmalarına izin verilmesin. Bizim canımızı yaktılar başkalarının canı yanmasın” diye konuştu.

Şehir Mezarlığı içerisinde 2 gencin hayatını kaybettiği kaza sonrası bir açıklama yapan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Kutsal da, yetkilileri daha duyarlı olmaya davet etti.

Şehir Mezarlığı içerisinde yaşanan kazada Batuhan Yakup Memiş ve Mustafa Özbay’ın hayatını kaybetmesinin ardından Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde bir açıklama yapan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Malatya Temsilcisi Mehmet Kutsal, “Şimdi duyuyoruz ki sürücü ifadesinde ‘epilepsi hastasıyım demiş’. Bu kişi ehliyet alırken sağlam raporu alıyor ama kaza yapınca nasıl epilepsi hastası oluyor. Ehliyeti veren Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bağanlığı’ndan rica ediyoruz. Ehliyet alan kişilerden psikolojik rahatsızlıklar dahil daha kapsamlı bir muayeneden geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Açıklamasında Belediye Trafik Müdürlüğü yetkililerini de göreve çağıran Kutsal, “Şimdi soruyorum belediye trafik hizmetleri ne yapıyor. Şehir içindeki trafik teröristlerine insan hayatını hiçe sayan sorumsuzlara modifiyeli araç çılgınlarına ne gibi cezai işlem yapıyorlar. Mezarlıkta daha önce ölümlü kazalar oldu herhangi bir çalışma planları yok mu? yoksa bizler vatandaş olarak çalışma yapıp sizlere sunalım” ifadelerine yer verdi.

Kutsal, Malatya halkının trafik kurallarına daha duyarlı olması gerektiğini da ifade ederek konunu takipçisi olacaklarını vurguladı.

KAYNAK: Yeni Malatya Gazetesi