Mısır'da, El Ravda Camisi'ne yapılan terör saldırısının ardından Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edilmesiyle bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi.


Mısır'ın Ariş kentinde yer alan Bi’r el-Abd ilçesindeki Ravda Camisi'ne yönelik terör saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 27’si çocuk 305 kişi hayatını kaybetti, 128 kişi de yaralanmıştı.

Mısır Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirildiği ve saldırganların sayısının 25-30 kişi olduğu bildirilmişti.

Başsavcılığın açıklamasında, "Camide bulunanlar, hutbe esnasında sayıları 25-30 kişi olan silahlı bir grubun DEAŞ flamaları taşıdığını ve örgüt lehinde sloganlar attığını fark etti. Ardından caminin giriş kapısı ve 12 penceresine mevzilenen teröristler camideki cemaate yaylım ateşi açtı." bilgisine yer verilmişti.

El Ravda Camisi'ne yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin acısı nedeniyle Türkiye'de bir gün süreyle milli yas ilan edilmişti.

Alınan karar çerçevesinde, bugün güneşin batışına kadar bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi.