Erentepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındı.

Bu sabah kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevlerin yeniden büyümesi üzerine yangın, Belentepesi'ne sıçradı. Yangın ormanlık alanda ilerlerken dumanın etkili olduğu Erentepe Mahallesi'nin ardından Sarıkavak Mahallesi'nde de tahliye çalışmalarına başlandı.

Yangına Antalya, Denizli ve Muğla ile ilçelerinden 6 helikopter, 2 uçak, karadan 42 arazöz, çok sayıda itfaiye aracı ve 200 civarında yangın işçisi ile müdahale ediliyor. 

Bölgede dünden bu yana bazı evler, seralar, ahırlar, ekili arazi ve meyve bahçeleri zarar gördü, çalışma sırasında 2 iş makinesi yandı.

"Tahliye çalışmalarımız devam ediyor" 
Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Rüzgar nedeniyle yangının şiddetlendiğini belirten Kara, "Yangının yaklaştığı mahallelerde tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlara anons ediyoruz. Sarıkavak Mahallesi'nde tahliye için çalışmalara başladık, daha önce de Erentepe tahliye edilmişti." diye konuştu.

Kara, ormanlık alandaki seralar, bir kısım ahır ve evlerin zarar gördüğünü ifade ederek, "Yangın kontrol altına alındıktan sonra hasar tespit çalışmaları başlayacak." dedi.

"İnsanlar zarar görmeden atlatılabilmesi için uğraşılıyor"
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, devletin tüm organlarının yangına müdahale ettiğini bildirdi.

Erentepe Mahallesi'ni boşalttıklarını anlatan Çetinkaya, "İnsanlar, 'Evim yanacak, ben evi kurtaracağım' diyerek çıkarmakta güçlük çekiyor. Devletin güvenlik birimleri, Kaymakam herkes uğraşıyor. Erentepe bölgesi dağlık bir alan. Tehdit altında olan yerler boşaltılıyor." dedi.

Bütün birimlerin bölgede çalışma yaptığını, yangının geniş bir alanda devam ettiğini dile getiren Çetinkaya, yangın bitmeden ne kadarlık alanda etkili olduğunun tespit edilemeyeceğini kaydetti

Başkan Çetinkaya, "Yanan seralar var, nar bahçesi, portakal bahçesi, evler var ama sayı belli değil. İnsanlar zarar görmeden atlatılabilmesi için uğraşılıyor. Gece çalıştı orman teşkilatımız ama saat 06.00 civarında yangın yeniden çıktı. Rüzgarla ne tarafa gideceği belli olmuyor. Çok şiddetli rüzgar var." diye konuştu.

Bölge dağlık olduğu için irtibat kurmanın zor olduğunu, ulaşımda da sıkıntılar yaşandığını dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Biz kendi bünyemizde, Orman teşkilatı kendi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe olarak jandarma, emniyet müdürü, kaymakamlık ve belediye başkanı bir arada çalışıyoruz. Köyden tahliye edilenlerin hepsinin yakınları var, o konuda bir sıkıntı yok. İnsanlar zarar görmeden bu iş atlatılsın diye uğraşılıyor.



Her dakika ihbar geliyor. Dağlık olunca ulaşım da çok zor, her yeri görme şansınız yok. Tepelerin arkasında, ormanın içinde evler."

Ulaşım Adrasan yolundan veriliyor
Yangın nedeniyle Antalya-Kumluca karayolu da ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, Kumluca'nın Adrasan Mahallesi üzerinden veriliyor.