Yıllardır parka bakım yapılmadığını ileri süren Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Dernek Başkanı İrfan Söker, parkın aydınlatmasının olmadığını işaret ederek, gecenin ilerleyen saatlerinde ise madde bağımlılarının, mekanı olduğunu hatırlattı. Söker “ Parkın içerisinde bulunan bir çok değer yok edildi. Özellikle parkın simgelerinden olan Elifiye Kağnısı'nın Elif bacısı çalındı. Parkın içerisinde bulunan çeşme yok edildi. Havuz kırık dökük pislik içerisinde, ağaçların bir çoğu kurumuş. Bu park Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler ismine hiç yakışmıyor, utanıyoruz” diye konuştu.



'ATIL DURUMDA OLDUĞU İÇİN UTANIYORUZ'
Söker konuşmasında “Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Parkı özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında, Adana'ya gelen Sinan Tekelioğlu'nun karargah olarak kullandığı, Örcün Köyü'nün tam karşısında olduğu için, belirlenip bu ismi aldı. Ancak ne şanına, ne değerlerine, ne ismine bakılmaksızın bu güzelim yer şimdi atıl durumda. Biz burada şenlikler, etkinlikler, anmalar yapmak istiyoruz ancak atıl durumda olduğu için utanıyoruz. Üylerimizi dahi bu parka getiremiyoruz” açıklamasını yaptı.

'DEĞERLERİMİZ YOK OLMAYLA KARŞI KARŞIYA'
Bu konuda birkaç kez yetklillere başvurduklarını, dilekçeler verdiklerini ifade eden Söker, “Burayı güzelleştirelim, bakımını yapalım siz yapmassanız da biz yapalım dedik. Ancak kesinlikle ne yaptılar ne de bizlere izin verdiler. Bu park bizim için çok önemli, değerlerimizi yaşatmak istiyoruz. Özellikle Sarıçam Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü'ne buradan sesleniyorum....! Bir an önce bu değere sahip çıkarak parkı yeniden hayata geçirsinler, aksi takdirde değerlerimiz yok olmayla karşı karşıya” ifadelerine yer verdi.