Daha önce Türk Standartları Enstitüsü’den  ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi alan Pendik Belediyesi, vatandaş odaklı yaptığı uygulamalarla bu kez TS ISO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı.  Vatandaşların talep ve başvurularından itibaren başlayan süreçte geliştirdiği hizmet standartları,  Türkiye’nin en önemli tescil kuruluşu tarafından yapılan incelemeler sonucunda Pendik Belediyesine bu önemli belgeyi  getirdi. 
“Vatandaşlarımızın ihtiyacını doğru tespit  edip doğru bilgilendiriyoruz”
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen  törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,   bu başarıyı getiren etkenlere dikkat çekerek,  “Vatandaşların ihtiyacını doğru tesbit etmek ve doğru bilgilendirmek, hem güveni  hem de memnuniyeti  arttırıyor.  İşini seven ve konularına hakim çalışanlar da  memnuniyeti etkileyen en önemli faktörlerden biri.  Bir diğer unsur ise teknolojinin kullanımı.” dedi. 
 Başkan Şahin, teknolojiyi kullanarak her konuda  ölçülebilir bir belediyecilik geliştirdiklerini belirterek, “ Böylece  başarımızı ölçerek  vatandaş  bize yansıtmadan önce eksiklerimizi öğrenip gideriyoruz.  Bize ulaşamayan vatandaşlarımızın ayağına da alan ekibimizle biz gidiyoruz.  Bütün bu bileşenler bir araya geldiğinde şehre ve şehir halkına hizmet etme noktasında arzu ettiğimiz başarıda  bir belediyeyiz.”şeklinde konuştu.
 TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz ise Pendik Belediyesinin yönetim sistemi elemanlarını  doğru ve yerinde kullandığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek,  “Yönetim sistemleri,  belediye hizmetlerinin  ölçülebilir bir alana çekilmesi ve bunların içselleştirilebilmesi için çok önemli. Esas olan ise bizden beklentileri olanları memnun etmek. Pendik belediyesi bu anlamda hem iç müşterilerini yani çalışanlarını hem de dış müşterilerini yani hizmet alanları memnun ederek bu belgeyi almaya hak kazandı. ”dedi. Korkmaz, Pendik Belediyesinin uygulamadaki  başarılı tecrübelerinin diğer kurumlara da örnek olarak verilip, onların da işlerini kolaylaştırabileceğini söyledi.