Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı ile ABD destekli terör örgütü PYD/YPG'nin sınırlarımızda oluşturmak istediği terör koridoruna neşteri vuran Türk Silahlı Kuvvetleri, bu kez Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını temizlemek için yeni bir harekata hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Fırat'ın doğusuna birkaç gün içinde operasyon başlatacağız." dedi.

ABD’nin Suriye için Türkiye’ye verdiği sözleri tutmaması ve DAEŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü YPG/PKK’yı silah ve mühimmat desteği vermesi, bu kararın alınmasında etkili oldu. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KORKU SARDI!

Türkiye’nin operasyon kararının ardından terör örgütü YPG/PKK’yı adeta korku sardı. Afrin’de olduğu gibi bölgede hendek kazmaya başlayan eli kanlı teröristler, yine Afrin’de olduğu gibi Esed rejiminden destek istediler.

Ancak teröristlerin çağrıları henüz cevap bulmuş gibi gözükmüyor.

Terör örgütü YPG/PKK askeri komutanı Siban Hamo, yaptığı açıklamada, "Suriye rejimi, Türk hükümeti ve TSK'nın bize karşı tehditlerini izlemekle yetiniyor, Rusya ise mutlu, tüm taraflar bize karşı tavır almış durumda." dedi.

AB DE OPERASYON RAHATSIZ!

Öte yandan, her fırsatta Zeytin Dalı Harekatı için “kaygılıyız” mesajı veren Avrupa Birliği, Fırat’ın doğusuna düzenlenecek operasyon öncesinde de aynı ifadeleri kullandı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'de şiddeti ve terörizmi bitirme konusunda kilit bir müttefik olduğu söylenirken, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye karşı planlanan operasyonun bölgedeki istikrarı riske koyabileceği iddaa edildi.

Açıklamada, "Bu bağlamda, ABD ve Turkiye arasında anlaşılan Münbiç yol haritasının ivedilikle uygulanması kilit rol oynuyor.'' denildi.