Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anadolu'yu Mayalayanlar programında Şeyh Şaban-ı Veli anıldı. Dörtyol Meydanı’ndaki etkinlik alanında gerçekleştirilen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ramazan'ı Razaman gibi yaşatmak için ilçenin dört bir köşesinde birbirinden güzel etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Esenler Belediye Başkanı Göksu, "Bugün Anadolu'yu mayalayanlardan Şeyh Şaban-ı Veli'nin maneviyatını ağırlıyoruz. Şeyh Şaban-ı Veli dediğinizde aklımıza üç cümle gelir; "Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, duruşunuz güle güle". Kastamonu yöresinin manevi mimarlarından biri olan bu büyük gönül insanını bu meydanda anmaya ve anlamaya çalışacağız. Cenab-ı Hakk, böylesine Anadolu'yu mayalayan gönül sultanlarımızı her daim var etsin" dedi.
Ramazan'da Esenler'de olmanın çok özel bir duygu olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, manevi iklimimizi oluşturan Kastamonulu Şeyh Şaban-ı Veli'nin İstanbul'da anılmasının kendisi için çok değerli olduğunu söyledi. 
AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de, toplumdaki sosyal dönüşüme dikkat çekerek, "Kentsel dönüşümden daha önemli olan sosyal dönüşüm. Bu programlar bir farkındalıktır. Bu farkındalığı oluşturan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu'ya a özellikle teşekkür ediyorum. Anadolu'ya şekil veren, topluma yön veren bu değerlerin kıymetini bilmek gerekiyor" dedi.