Astsubay Karakaya, bir süre sonra eşi ve çocuğunu ilçe merkezinde bırakıp görev yapacağı, terör örgütüne karşı amansız mücadelenin verildiği sınır hattındaki üs bölgesine gitti.

Nurcan Karakaya ise tıpkı bir asker gibi ve asker eşi olmanın da ne denli fedakarlık gerektirdiğinin bilinciyle eşinin yokluğunda evlerinin eksiklerini gidermeye, "cennet kokulum" diye sevdikleri oğulları Bedirhan Mustafa'ya hem annelik hem de babalık yapmaya başladı. 

İlçeye ve çevreye alıştıktan sonra 31 Temmuz günü oğlu Bedirhan'ı da yanına alarak eşine sürpriz yapmaya karar veren ve sabah erkenden uyanıp oğluna en güzel kıyafetlerini giydiren Karakaya, eşi ve silah arkadaşları için de kendi elleriyle börek pişirdi.

Evdeki hazırlıklar sonrası minik Bedirhan'ı güvenle oturttuğu kendilerine ait otomobil ile üs bölgesine yola çıkan Nurcan Karakaya, bir süre sonra ulaştığı birlikte eşi ve silah arkadaşları tarafından karşılandı.

Eşini ve "cennet kokulu" yavrusunu karşısında görmenin mutluluğunu yaşayan Astsubay Karakaya, eşinin kendi elleriyle hazırladığı böreği silah arkadaşlarına ikram etti.

Güzel geçen bir günün ardından Nurcan Karakaya eşinden, minik Bedirhan ise sevgisine doyamadığı babasından ayrılacak olmanın burukluğuyla otomobile binip ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Arkasından son kez el salladı

Dosta güven, düşmana korku salan Mehmetçik'in arkalarından salladığı ellere aracın dikiz aynasından tebessüm ederek yanıt veren Karakaya'nın kullandığı otomobil, üs bölgesinden ayrıldıktan bir süre sonra PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesiyle adeta demir yığınına döndü.

Anne Nurcan Karakaya'nın olay yerinde, güvenle bebek koltuğuna oturttuğu minik Bedirhan'ın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olduğu hain terör saldırısı, Karakaya ailesinin tüm hayallerini adeta yerle bir etti.

Hiçbir zaman şikayette bulunmadan, her koşulda eşinin yanında olmaya, ona olan sevgisini ve desteğini göstermeye gayret eden eşi Nurcan ile iyi günde, kötü günde ortak bir kaderi yaşamaya yemin eden Astsubay Serkan Karakaya ise bir tarafta sevdiği kadından diğer tarafta canparesi oğlundan zamansız ayrılmanın acısını yaşadı.