PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan Şırnak'taki "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" ve Nusaybin'deki "Atmaca 7 Operasyonu" kararlılıkla sürdürülüyor.

Şırnak'ta yüzde 81'i, Nusaybin'de ise yüzde 60'ı tamamlanan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 675'e ulaşırken, her iki yerleşim biriminde bugüne kadar bin 697 el yapımı patlayıcı imha edildi, 466 barikat kaldırıldı, 47 çukur kapatıldı.1xbet adresinde en güncel ve kazandıran, sizleri bahis oynamaya doyuracak bonus ve maçlar bulabilirsiniz.

Şırnak'ta operasyon bölgesindeki 7 mahalleden 4'ü teröristlerden arındırılırken, Nusaybin'de ise 5 mahalleden 2'si teröristlerden büyük oranda temizlendi. Her 2 yerleşim biriminde de teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak ve Nusaybin'de güvenlik güçlerince 5 bin 949 evde arama çalışması tamamlanırken, talep üzerine bin 480 vatandaş güvenli bölgeye tahliye edildi.

Şırnak'ta 321 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ta yüzde 81'i tamamlanan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu"nda Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve Yeni mahalleleri örgüt mensuplarından arındırılırken, Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan teröristler ile güvenlik güçleri arasında sık sık çatışma yaşanıyor.

PKK'lı teröristler, roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla düzenledikleri saldırılarla güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmaya çalışırken, evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş ediyor.

Tuzaklanan patlayıcıları imha ederek ilerleyen güvenlik güçleri, çatışmaların yaşandığı bölgelerde zırhlı araçlardan terör örgütü mensuplarına sürekli olarak "teslim ol" çağrısında bulunuyor. Son 24 saatte 2 teröristin etkisiz hale getirilirken, kent merkezindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 321'e yükseldi.

Operasyonda bugüne kadar 886 el yapımı patlayıcıyı imha edildi, teröristler tarafından oluşturulan 162 barikat kaldırıldı, 22 çukur kapatıldı, 14 kişi güvenli bölgeye tahliye edildi.

Güvenlik güçleri, aramaların tamamlandığı 3 bin 349 evde ikinci kez arama yapıyor.

"Atmaca 7 Operasyonu"

TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen ve yüzde 60'a ulaşan "Atmaca 7 Operasyonu", ilçenin Fırat, Dicle, Abdülkadir Paşa, Kışla ve Zeynelabidin mahallelerinde yoğunluk gösteriyor.

354 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 304 barikat kaldırıldı, 25 çukur kapatıldı, 811 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon kapsamında ilerleyişlerini sürdüren güvenlik güçleri, Kışla ve Zeynelabidin mahallelerini büyük oranda teröristlerden arındırdı. Güvenlik güçleri, 2 bin 600 evde arama faaliyetini tamamlandı.

Operasyon bölgesine yakın yerlerde oturan vatandaşlardan talepte bulunanların tahliyeleri de gerçekleştirildi. Bu kapsamda bin 466 kişi güvenli bölgelere tahliye edilirken, ilçedeki ailelere bin 374 gıda paketi dağıtıldı.

Sağlık hizmetlerinin de aksamadan verildiği ilçede 112 Acil Servis hattına gelen taleplerin tamamı karşılanırken bin 794 kişi de ilçede hizmet veren nöbetçi eczaneden faydalandı.