Bingöl'de, valilik önünde toplanan ve ellerinde Türk bayraklarıyla İnönü ve Genç caddelerinden yürüyerek mitingin yapıldığı 15 Temmuz Direniş Meydanı'na gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar terörü lanetledi.

Yürüyüş sırasında 209 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyan Bingöllüler, sloganlar atarak teröre tepki gösterdi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan mitingde konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, emperyalistlerin her zaman Türkiye'ye yönelik planları olduğunu söyledi.

Emperyalistlerin planlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayan Köşger, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'daki kalkışma, hain, kalleş kalkışma çok daha organizeydi. Bizim çocuklarımızı bize karşı, bizim silahlarımızı bize karşı hazırlamışlardı ve bizi mahvetmek için bir kalkışmaya teşebbüs etmişlerdi. O halk burada aslanlar gibi durdu. Anadolu halkı tek vücut olarak o belayı defetti. Şimdi bu emperyalistler eski planlarına, baştaki planlarına döndüler. Ellerinde ne varsa PKK'sı, FETÖ'sü, DAEŞ'i ne varsa bütün silahlarını meydana sürdüler. 15 Temmuz'da bu vatanı, bu millete toz toprak etmeyi istemişlerdi onu beceremediler ve suçüstü yakalandılar. O suçüstü yakalanmışlığın hıncıyla şimdi tekrar kalkışmaya teşebbüs ediyorlar. Bütün silahlarıyla, bütün kahpelikleriyle üstümüze geliyorlar. Bunlara teslim olmayacağız. Diğer belayı nasıl defetmişsek bunları da defedeceğiz."

"İmanımız kadar biliyorum kalubeladan başlıyor kardeşliğimiz"

Köşger, kardeşliklerinin 50 ya da 100 yıllık bir kardeşlik olmadığına işaret ederek, "Bizim kardeşliğimiz 1071'de Alparslan ile başlayan bir kardeşlik mi? Bizim kardeşliğimiz daha da eski. Bizim kardeşliğimiz bezm-i eleste başlıyor. İmanımız kadar biliyorum kalubeladan başlıyor kardeşliğimiz. Bu kardeşliği kim bozabilir. Bizim kaderimiz birlikte yazılmış, kaderi yazan kaleme kurban olayım. Kaderi yaradana kurban olayım. Bizim kardeşliğimiz ilanihaye. Birimizin parmağına diken batsa onu yüreğimizde hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vatan varsa huzur vardır"
Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik de mitinge destek veren sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan ortak bildiriyi okudu.

Anadolu'dan Trakya'ya kadar uzanan vatan topraklarının, adalet ve hakkaniyeti hep yükseklerde tutan ecdadın emaneti olduğunu dile getiren Çelik, "Vatan dinin, inancın, namusun, bilcümle mukaddesatın emin olduğu toprağın adıdır. Vatan varsa huzur, vatan varsa saadet, vatan varsa din, vatan varsa namus, vatan varsa adalet vardır. Bütün insanlığa vatanın kutsal olduğunu öğreten anlayış işte budur." diye konuştu.

Çelik, PKK, DAEŞ, FETÖ gibi taşeron örgütlerin hem dışarıdan hem içeriden milletin huzuru ve birliğini bozmaya kalkıştığını anlattı.

Yiğit milletin en zor zamanda bile birliğine sahip çıkarak şer odaklarına hak ettikleri karşılığı verdiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Bin yıldır bir ve beraber olarak huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız bu coğrafya tarihte olduğu gibi günümüzde de ne yazık ki yine şiddet ve kavganın merkezi olmuştur. Terör denilerek geçiştirilen bu zalimlik ve barbarlık aslında bu millete karşı başlatılan ve hiç şüphesiz yine bu milletin vatan sevdası ve iman dolu göğsüne çarpıp akamete uğrayacak bir imha girişimidir. Bu karanlık niyet, bazen köyü, kırsalı, bazen bir düğün evini, bazen şehrin bulvarlarını, köprülerini kirli emelleriyle kana ve gözyaşına bulamaktadır."

Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan ise Bingöl halkının cesur, vatansever, misafirperver ve ay yıldızlı bayrağına aşık olduğunu vurguladı.

Mitingle bunun bütün dünyaya gösterildiğini ifade eden Tan, şöyle devam etti:

"Gün bir ve beraber olma günü, gün kardeşlik, dinsizlere imansızlara karşı durma günüdür. Gün ezanımıza, bayrağımıza vatanımıza sahip çıkma günüdür. Siyasi fikrimiz, dünya görüşümüz ne olursa olsun ortak sevdamız ve davamız, vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve namusumuz olsun."

Mitinge katılan AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR ve BBP il başkanları da konuşma yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğünün tespitlerine göre, 13 bin kişinin katıldığı miting, İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duayla sona erdi.