Bağcılar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da her gün beş bin ilçe sakinini iftar sofralarında buluşturuyor. Üzüm Bağı’nda düzenlenen iftar programına yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri aileleriyle birlikte iftar yapmanın ayrıcalığını yaşadı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, iftar programında yaptığı konuşmada her Ramazan Bağcılar’da kardeşlik, dayanışma ve komşuluk ilişkilerinin geliştiğine dikkat çekti.



Nostalji Bahçeleri’nde asmaların altında iftar yaptıklarını belirten Çağırıcı, çocuklara anlamlı ve güzel hatıralar yaşattıklarını ve aynı sofrada buluşan büyüklerin de komşuluklarını geliştirdiklerini söyledi. Çağırıcı, “Ne yazık ki, İslam coğrafyası bu Ramazan ayına da kan ve gözyaşı ile girdi. Bereket Sofraları’nda buluştuğumuz hemşehrilerimizle onları da unutmayarak bolca ‘dualar’ yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar İslam alemi huzur ve mutluluğa kavuşur.” dedi. Çağırıcı, ayrıca Ramazan ayında hayırseverlerin yardımıyla yetimleri giydirerek bayrama sevinçle girmelerine yardımcı olduklarını sözlerine ekledi. 

“Her zaman güzel bir tablo sergileniyor”
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Balkanlar’dan ve Anadolu’nun her yöresinde insanların yaşadığı Bağcılar’da Ramazan aylarında güzel bir tablo ortaya serildiğini kaydetti. İftar sofralarında ülkemizin her rengini görmenin mümkün olduğunu kaydeden Öztürk, “İlçemizde Ramazan ayını paylaşarak ve anlamına uygun şekilde yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. 
Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ezan sesinin duyulmasıyla Bağcılarlılar meyve ağaçlarının altında oruçlarını açtılar.