Darbecilere karşı demokrasi nöbeti tutan başta Esenyurt Belediye Başkanı ve binlerce Esenyurtlu vatandaşı bölge milletvekilleri ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci yalnız bırakmadı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara seslenen Eski Sağlık Bakanı Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu; “Hangi rengi hangi görüşü olursa olsun bu al bayrağımıza sahip çıktıkları için her vatandaşımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci yaptığı konuşmasında, “ Ülkemiz çok önemli bir sınavdan başarılı bir şekilde geçti. Mehmet Akif’in dediği gibi Arkadaş, yurdumu alçaklara uğratma sakın siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın. Milletimizde İstiklal Marşımızdaki cümlede olduğu gibi siper etti gövdesini ve bu hainleri vatanımızı bölmeleri için fırsat vermedi. Millet Mesela vatansa gerisi teferruattır ”dedi. 
Necmi Kadıoğlu: 15 Temmuz günü ülkemiz çok zor bir sınavdan geçti. Askerimizi, polisimizi birbirine kırdırmaya çalıştılar. Ama milletimizde ecdadımızın kanının damarlarımızda olduğunu unuttular. Türkiye Cumhuriyetimiz 15 Temmuz’da bir kara geceyi aydınlattı ve tarihe bir kez daha altın harflerle adını yazdırdı ”dedi.