Başakşehir Belediyesi’nin 7 Bilgievi’nde Yaz Okulu programı çerçevesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan 900 öğrenci piknikte buluştu. Bilgievi öğretmenlerinin de eşlik ettiği piknikte öğrenciler doyasıya eğlendi.

Piknik için şişme oyun alanları kuruldu. Öğrenciler çuval yarışı, ip çekme, yumurta taşıma yarışması gibi oyunlar ile eğlendi. Pikniğe katılan öğrencilere ücretsiz olarak öğle yemeği ve patlamış mısır da ikram edildi.
Cevdet Kılıçlar Bilgievi Siyer Öğretmeni Onur Kese Para, Yaz Okulu programı ile ilgili şunları söyledi:
“Yaz okulumuzda eğitim alan öğrencilerimizle piknik yapıyoruz. Bilgievleri olarak Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim bilmeyen öğrencilerimize 12 gün boyunca eğitim verdik. Bin 200’e yakın öğrencimiz bu eğitimi aldı. Bayramdan sonra ikinci kur eğitimlerimize başladık. Bir ay süresince de Kur’an-ı Kerim bilen öğrencilerimize eğitim veriyoruz. 25 Temmuz’da başlayan eğitimlerimiz 19 Ağustos’ta bitecek.”
10 yaşındaki Mehmet Ali Karadeniz, “Bilgievleri Yaz Okulu’ndaki arkadaşlarımızla piknik yapıyoruz. Çok eğlenceli geçiyor. Tiyatro, satranç ve gitar kurslarına devam ediyorum. Yaz döneminde de Kur’an eğitimi için geldim. Haftada beş gün bu eğitimlere katıldım” derken, Efe Altıncıoğlu isimli öğrenci, “Bilgievleri’nde satranç ve okuma kulübüne devam ediyordum. Yaz döneminde de Kur’an eğitimine katıldım. 5-6 gün de Kur’an öğrendim. Çok memnunum” şeklinde konuştu.