Merve Şebnem Oruç: Kampın ana gündemi yerel seçim ve değerlendirme süreci olacaktır Merve Şebnem Oruç: Kampın ana gündemi yerel seçim ve değerlendirme süreci olacaktır

Bakanlık, "Çağrımız, acil ihtiyaçları karşılamak için, ihtiyaç maddelerinin girişine ve yaralıların çıkışına tahditsiz izin verilmesidir" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'den Gazze çağrısı: Yardımlara sınır koymadan izin verilsin İsrail, Filistin saldırılarına 34 gündür ara vermeden sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı basın bilgilendirme metninde İsrail'in Gazze saldırılarına da değindi.

"TOPLU CEZALANDIRMA YOLU CİDDİ ENDİŞE KAYNAĞI"

Türkiye'nin İsrail'in uyguladığı mezalimin "kabul edilemez" olduğu vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye olarak Gazze ile ilgili ilk günden bu yana sergilediğimiz insani ve adaletli tutumumuzu bugün de sürdürüyor, İsrail'in uyguladığı mezalimin kabul edilemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. İsrail’in sivil nüfusa dikkat etmemesi, Gazze’deki Filistin halkını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve toplu cezalandırma yolunu tercih etmesi çok ciddi bir endişe kaynağıdır."

"SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILAR DERHAL DURDURULMALI"

MSB'nin açıklamasında, Türkiye olarak yapılan ateşkes ve barış çağrılarının dikkate alınması, sivillere yönelik saldırı ve operasyonların derhâl durdurulması, Gazze'deki acil ihtiyaçları karşılamak için ihtiyaç maddelerinin girişine ve yaralıların çıkışına sınırlama yapılmadan izin verilmesi çağrıları yinelendi.

Filistin meselesinin adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgede kalıcı bir barışın mümkün olmayacağı vurgulandı.