İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Türkiye'deki birçok üniversitede protestolar düzenlendi. Bu eylemlerde öğrenciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek İsrail'in barbarlığını kınadı ve Filistin halkına desteklerini gösterdi.

Eylemler Türkiye'nin birçok kentinde gerçekleşti. İzmir'de Ege Üniversitesi öğrencileri, "Gazze'de katliam var, sesini yükselt" ve "Bugünün Nazi'si işgalci İsrail" yazılı dövizlerle protesto yürüyüşü düzenledi. Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, "Filistin'de katliam var", "Müslüman zulme boyun eğmez" ve "Kampüsten direnişe selam" yazılı dövizlerle yemekhaneye kadar yürüdü. Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi öğrencileri, "Çocuklardan ve adaletten yanayız", "Filistin'de katilin parmak izi İsrail" ve "Müslüman zulme boyun eğmez" yazılı dövizlerle kampüste yürüdü. Çanakkale'de Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, "Çocuklardan ve adaletten yanayız", "Filistin'de katilin parmak izi İsrail" ve "Müslüman zulme boyun eğmez" yazılı dövizlerle kampüste yürüdü. Sakarya'da Sakarya Üniversitesi öğrencileri, "İsrail savaş suçlusudur", "Özgür Filistin", "Filistin'de katliam var" yazılı dövizlerle Hukuk Fakültesi önüne kadar yürüdü. Erzurum'da Atatürk Üniversitesi öğrencileri, "Filistin'de zulme dur de", "Gazze'de katliam var, sesini yükselt", "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Dünya susuyor, insanlık ölüyor" yazılı pankart ve dövizlerle kampüste yürüdü. Kayseri'de Erciyes Üniversitesi öğrencileri, "Filistin'de zulme dur de", "Gazze'de katliam var, sesini yükselt", "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Dünya susuyor, insanlık ölüyor" yazılı pankart ve dövizlerle kampüste yürüdü. Konya'da Selçuk Üniversitesi öğrencileri, "Her yer Filistin her yer Gazze", "Su yok, elektrik yok, vicdan yok", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Filistin'de katilin parmak izi İsrail" yazılı pankart ve dövizlerle kampüste yürüdü. Mardin'de Artuklu Üniversitesi öğrencileri, Türkçe ve İngilizce döviz ve pankartlarla İsrail karşıtı slogan attı. Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, "Refah Sınır Kapısı açılsın", "Yaşasın Filistin direnişi", "Katil İsrail, Filistin'den defol" yazılı pankartlar taşıdı.

Savaş gemisi TCG Zıpkın halkın ziyaretine açıldı Savaş gemisi TCG Zıpkın halkın ziyaretine açıldı

Protesto eylemleri sırasında öğrenciler, İsrail'in Gazze'de yaptığı insanlık dışı saldırıları kınadı ve Filistin halkına desteklerini gösterdi. Bazı eylemlerde tabut ve kefenlenmiş bebek maketleri kullanıldı. Bazı eylemlerde ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin İsrail'e verdiği desteğe tepki gösterildi. Bazı eylemlerde Filistin'de ve Gazze'de yaşananlara sessiz kalan devletlere, uluslararası örgütlere ve kuruluşlara mağdur halkların yanında olma çağrısı yapıldı.