Özel Haber

Vali Gül, Filistin’e destek, israili protesto etmek amacıyla son 6 ay içinde 947 etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, marjinal grupların iyi niyetli vatandaşların fedakarlıklarını kullanrak beşinci kol' faaliyeti yürütüldüğünün farkında olduklarını bildirdi. 

"Beşinci kol faaliyetleri yapıldığının farkındayız!"

Sosyal medya hesabından İsrail'i protesto etme amacıyla yapılan etkinliktere ilişkin yazılı açıklama yapan Davut Gül, şunları kaydetti: 

"İstanbulda, 

Filistin’e destek, israili protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Tarihinde hiç bir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır.

Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir.

Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız!

Katil aranıyorsa İsrail’e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar…"

Şer Odaklarının 'Beşinci Kol' Faaliyetlerinin Farkındayız 

Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Araç kiralama" iddialarına yanıt verdi 

Bunun akabinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Bakanlığa ait araç kiralama" iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.  

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yaptılan açıklamada, söz konusu kiralanan araçların sözleşme süresi dolan eski araçlar yerine daha düşük donanımlı olanıyla değiştirildiğine dikkat çekildi. 

Bakanlığın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni sözleşme imzalandığını, kullanım süresi dolan araçların daha düşük donanımlı olanlarıyla değiştirildiği bildirildi.

Şer Odaklarının 'Beşinci Kol' Faaliyetlerinin Farkındayız  2 Iğü

Aktarmasız İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı Aktarmasız İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı

"Kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan iddialar"

"Bazı basın yayın organlarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait araç kiralama işlemine ilişkin kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan çeşitli iddialara yer verildiği" belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: 

"Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur" bilgisi verilen açıklamada, tamamen şeffaf ve usulüne uygun gerçekleştirilen ihale sürecinin ardından, kullanım süresi dolan araçların yerel üretimi önceleyen ve mevcut araçların daha düşük donanımlı olanlarıyla değiştirildiği bildirildi.

"Oluşturulmak istenen algı tamamen gerçek dışı"

Ek yeni bir unsur taşımayan ve geçmiş sürecin devamı niteliğindeki sözleşmede, kamu kaynaklarının dikkatli kullanımı konusunda azami hassasiyet gösterildiği belirtilen açıklamada, "Bakanlık olarak tasarruf konusundaki hassasiyetimizi gerçekleştirdiğimiz şeffaf ve usulüne uygun uygulamalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Oluşturulmak istenen algının tamamen gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadesine yer verildi.