Van’da dünden beri etkili olan kar yağışından dolayı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle 176 mahalle, 275 mezra yolu olmak üzere 451 yerleşim yerinin yolu kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 148 yerleşim yerinin yolunu ulaşıma açtı. Halen kapalı bulunan 
 
Bahçesaray’da 20, Başkale’de 27, Çatak’ta 56, Edremit 1, Erciş’te 43, Gevaş’ta 13, Gürpınar’da 122, Muradiye’de 15 ve Saray ilçesinde ise 2 olmak üzere toplam 303 yerleşim yerinin yolu ulaşıma aşılması için Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
 
  "Meteorolojiden çığ ve kuvvetli yağış uyarısı" 
  
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinde aralıklı kar yağışlı olması tahmin edildiği belirtilerek, “Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Van Gölü için hava durumu: çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; rüzgar:, batı ve kuzeybatıdan öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde, dalga: 0,25 ila 0,75 metre görüş: iyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van’da 1, Hakkâri 0 ve  Muş’ta -4, Bitlis’te -1 derece olacağı tahmin edilmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.