Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit edilen 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki Kılınç,  Konyaaltı ilçesindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin ve 2 bin 500'ü aşkın gazinin vicdani kanaatlerinin rahat etmesi için darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini vurguladı.
Hainlerin karşısına duvar gibi çıkan bir kahramanın babası olmanın gururunu yaşadığını vurgulayan Kılınç, şöyle konuştu:
"Bu kişiler yıllardır şantaj ve kumpaslarla gerçek vatan evlatlarıyla uğraşmışlardır. Ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar. Yalan ve iftiralarla 40 yıl süreyle İslamiyet'i yaşayan insanları aldattılar. Mahkemede verdikleri ifadelere itibar edilmemesi gerekmektedir. Devletimiz sosyal bir hukuk devletidir. Somut delillerle her şey görülecektir. Devletin yetkililerinin, bunların bize acımadığını çok iyi bilmeleri gerekir. Anayasanın el verdiği en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Söyledikleri her şeyin yalandan ibaret olduğunu çok iyi biliyoruz."