Şimdi vicdanlar konuşsun, elele tutuşsun. Türkiye'nin dört bir yanından, dünyanın 55 ülkesinden binlerce kadının merhameti, vicdanı, analık duygusu Vicdan Konvoyu  adıyla  Suriye'de işkence gören milyonlarca kadına umut olabilmek adına yola çıkıyor. Suriye zindanlarında 417'si kız çocuğu olmak üzere 6736 kadın mahkum var. Ama malesef ki iskence ve zulüm gören kadın ve çocuk sayısı bununla da sınırlı değil. Boş fabrika ve binaları Suriyeli kadın ve genç kızlar için birer hapishaneye dönüştüren terörist Eset ve onun yandaşları, bu masum kadın ve genç kızları kendi kirli emelleri için kullanıyorlar. Orada binlerce kadına tecavüz ediliyor ve bu tecavüzler sonucu dünyaya gelen sabilere dahi işkence ediliyor. Kendilerine itiraz eden kadınları, diğer kadınların gözü önünde iskence ile katlediyorlar. 
Nasıl bir merhametsizliktir ki bir annenin karşısında kendi kız çocuğuna tecavüz ediliyor. Bu zulüm, Mart 2011'den beri devam ediyor. Şu an 2018 yılındayız. Bizim ise yapabileceklerimiz sadece ağlamak ve hayıflanmak olmamalı. Bunu kendine vazife olarak benimseyen, bu zulme sessiz kalmayı kabullenemeyen başta İHH ve bir çok sivil toplum kuruluşu, uluslararası Vicdan konvoyunu oluşturmak gayretinde. Bu sebeple 6  Mart sabahı İstanbul Yenikapı Feshaneden basın açıklaması yapılmasının ardından 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadınla yola çıkılacak. 
İzmit, Sakarya, Ankara, Adana ve Hatay'a uğrayıp 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Suriye sınırına varmış olacaklar. Orada bir basın açıklaması yapıp getirdikleri oyalı yazmalarını oradaki tellere bağlayarak dualar ile Suriyeli sığınmacıların kaldıkları kampları ziyaret edecekler. 55 ülkeden farklı din dil ırk mensubu insanın katkısıyla gerçekleşecek bu anlamlı protesto bize acının, zulmün, işkencenin ve gözyaşının ırkı, rengi olmadığını göstermeli. Gözyaşının dili yoktur, acının dili yoktur. Vicdan sahibi olmak demek kilometrelerce ötede bir kadının iffetine saldırılırken bizlerin yüreğinin sızlaması ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini bilmek demektir. İşte bu sağduyu sözde kalmasın diye uluslararası Vicdan Konvoyu yola çıkacak İnşallah. 
Haydi siz de zulme uğrayan bu mazlum kadınlar, genç kızlar için vicdanınızı ve merhametinizi de yanınıza alarak bu konvoyda bulunun!!! Gidemezseniz bile İstanbul'da duzenlenecek olan basın açıklamasında orada olun. İbrahim Peygambere su taşıyan karınca misali, hiç değilse safımız belli olsun dostlar. Sesimiz daha gür çıksın.
Sözde insan hakları masalı anlatanların, kendilerini mazlumların yanındaymış gibi gösterip zulmün bizzat kendisi olan insanlardan olmayalım. Bunca Müslüman kanı dökülürken sessiz kalan Müslüman devletlere, bir müslümanın ayağa kalkınca din, dil, ırk farketmeksizin milyonlarca insanın da hakkın yanında yer alacağını gösterelim. Dünya duysun artik, bu konvoyun amacı; Suriyedeki milyonlarca kadina yapilan zulmü duyurmaktir ve de bu girişim başarılı olacaktır İnşallah. Suriyedeki ve dünyanın farklı yerlerindeki savaşlarda kadinlar, bir savaş malzemesi olarak kullanılır oldu. 
Bu gafillere, bu zalimlere dur demek ve en önemlisi de savaşlarda kadına ve çocuğa dokunulmayacağını bütün farklılıklarımıza rağmen  tek seslilik ve kararlılıkla haykırmalıyız, haykırmak zorundayız.
6 Mart'ta basın açıklaması için İstanbul'da buluşalım derim dostlar.
Vesselam...