Her nedense Amerika deyince aklıma hep Vietnam, Vietnam değince de Amerika gelir. Küçük yaşlarda izlediğim Amerikan filmlerinin, okuduklarımın ve duyduklarımın etkisinden olabilir. Vietnam’ı görme isteğim ve merakım Sadakataşı Derneği’nin ; “Hocam sizi Kurban organizasyonu için Vietnam’a gönderelim” teklifi ile benim için bir hayal olan Vietnam’a gitme isteği gerçek oldu ve kendimi Vietnam da buldum! 
Kurban Bayramı arifesinde on bir saat süren yolculuğun sonrasında ülkenin en büyük şehri olan Ho Chi Minh’e indik. Havaalanı çıkışında Vietnam Müslümanlarından  değerli Kardeşimiz Ahmet Emin bey tarafından karşılandık,  güleç bir yüz ve sıcak bir bakış ile. Kalacağımız otele dogru yol alırken meraklı bakışlarla etrafı izliyor diğer taraftan da Ahmet Kardeşimle çat-pat Arapçamızla tanışmaya, anlaşmaya çalışıyordum.  Yol arkadaşım Enes ise İngilizcesi ile sohbetimize renk katıyor, sohbetimiz Müslüman yüreklerin buluşması ile tarifi imkansız bir mutluluğa dönüşüyordu.
Ertesi sabah yine Ahmet kardeşimizin rehberliğinde Kurban kesimini ve dağıtımını yapacağımız An Gyank bölgesine doğru yola koyulduk. Bu bölgede elli bin civarında Müslüman’ın yaşadığını öğrendik rehberimizden. Toplamda ise doksan bin Müslüman yaşıyor ülke genelinde. 5-6 saat süren bir yol gittikten sonra Müslümanların yaşadığı bir bölgeye geldiğinizi hemen fark ediyorsunuz; camileri, çoğunluğu başörtülü olan  hanımları , sokakta dolaşan başı takkeli çocukları ve büyükleri görünce…
Mekong Deltası üzerinde oluşmuş küçük- büyük adalardan oluşan bölgede ucu-bucağı olmayan sulak araziler ve pirinç tarlaları mevcut. Dolayısıyla halk geçimini pirinç üretiminden sağlıyor. Vietnam dünyanın en büyük ikinci pirinç üreticisi. 
Sosyalist-Komünist bir ülke olan Vietnam da minareli camiler göreceğim, dışarıdan ezan sesi duyacağım hiç aklıma gelmezdi. 
Bayram Namazını  bir Türk Ailesi olan ‘Kahraman Ailesi’ nin yaptırmış olduğu bölgenin en güzel ve en büyük camisinde kıldık. İnanın kendimi Türkiye de gibi hissettim. İnsanların bayram sevinci, bizlere gösterdikleri samimi ve sıcak yaklaşım yaşanmaya ve görülmeye değer. Ülkemizle, ülkemizin yardımsever insanları ile gurur duymamak mümkün değil. Kardeşlerimizle bayramlaşıp, kuçaklaşıp hayır dualarını aldıktan sonra kurban kesim yerine gittik ve 4-5 saat süren kesim işleminden sonra kurban dağıtımına başladık. Ahmet Emin kardeşimizin rehberliğinde kurbanları bölgenin insanlarına dağıttık. Bu arada çocuklara bir bayram hediyesi olarak dağıttığımız balonlar ve çocukların etrafımıza doluşmaları gerçekten çok heyecan ve mutluluk vericiydi.  7. yüzyılda tüccarlar aracılığıyla İslam’ı tanıyan ve bugün yaklaşık sayıları 90 bin civarında olan Vietnam Müslümanlarının tarihte karşılaştıkları zulümler ve baskılar karşısında yaklaşık 55 bini, Malezya’ya göç etmek zorunda kalmış.