Berfin Bitirim-Muhabir

Nisan ayının başında yaşanan sıcak havaların ardından yeniden havalar soğudu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uyarılarda Türkiye'nin kuzey ve orta kesimlerinde sağanak yağışın etkisini göstereceği tahmininde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutladı Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutladı

Ankara’nın da içinde bulundupu 15 şehrimize sarı uyarı yapıldı.

Sarı uyarı verilen iller Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Yozgat olarak sıralandı.

ANİ SEL BASKINLARINA KARŞI DİKKAT!

Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

ANKARA VALİLİĞİ SAAT VERDİ

Ankara Valiliği sosyal medya platformu Twitter (yeni adıyla X) üzerinden yapmış olduğu açıklama Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere değinildi ve il genelinde 12.00-19.00 saatlerinde gök gürültülü sağanak beklendiği vurgusu yapıldı.

Yağışın öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olacağının aktarıldığı açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.