MEB duyurdu! Sözleşmeli öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu MEB duyurdu! Sözleşmeli öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu

Berfin Bitirim-Muhabir

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın iş bırakma eyleni yapmaya karar verdi. Öte yandan bu haberin yayılmasıyla birlikte yarın okulların tatil olduğu iddiası ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri konuya ilişkin açıklama yaptı. İddialar yalanlanırken yarın okulların açık olacağı ifade edildi.

İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısıyla öldürülmesi, eğitimcileri ayağa kaldırdı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapmaya karar verdiklerini kamuoyu ile paylaştı.

MEB AÇIKLAMA YAPTI

Pek çok sendikadan yapılan çağrıların ardından, yarın yapılacak olan eyleme kapsamlı bir takılım olacağı tahmin ediliyor. Sosyal medyada dikkat çeken "Okullar yarın tatil" iddiasının ardından ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İddiaları jet hızıyla yalanlayan MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirip bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğuna dikkat çekti.