Samsat ilçesinde geçen hafta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde Atlı ailesinin Göltarla köyündeki bakkal dükkanı ve evleri hasar gördü.
Akciğerinde kist bulunan, aynı zamanda astım hastalığı nedeniyle 25 yıldır yatağa mahkum yaşayan 73 yaşındaki Abdurrahman Atlı, eşi Fatma Atlı'nın (63) desteğiyle çadırda yaşamını sürüyor. Oksijen tüpüyle yaşama tutunan yaşlı adamın tedavisi, çadırda devam ediyor.
"Eşim 25 yıldır yaşam mücadelesi veriyor"
Fatma Atlı, yaptığı açıklamada, "Eşim, 25 yıldır yatağa bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Akciğerlerinde tümör mevcut. Ayrıca astım hastalığından dolayı solunum cihazıyla hayata tutunuyor. Şu an bir torunum ve eşim ile çadırda yaşıyorum." diye konuştu.
Deprem sırasında eşinin biten ilaçları için oğlunun refakatinde ambulansla Adıyaman'a götürüldüğü anlatan Atlı, şöyle devam etti:
"Ben ise o sırada evde oturuyordum. Ne oldu anlamadan birden bire ev sallandı. Allah korusun eşim evde olsaydı... Onun yattığını kanepe hasar gördü ve yıkılma tehlikesi geçirdi. Şu an devletin bize verdiği çadırda yaşamımızı sürdürüyoruz. Eşim buradaki yatakta rahat edemiyor."
Devletin şu anda tüm ihtiyaçlarını giderdiğini anlatan Atlı, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle günlük gıda ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.