Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yöresel ürünler ve kahvaltı evinde düzenlediği basın toplantısında, Yozgat'ın yiyecek, içecek alanında kendine özgü ürünlerinin bulunduğunu, bu ürünlerin kaybolup gitmemesi veya başkaları tarafından sahiplenilmemesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
Bu kapsamda, daha önce arabaşı ve parmak çöreğin Yozgat adına tescillendiğini ifade eden Arslan, "Şimdi de çanak peyniri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 15 Mart itibarıyla Yozgat’a özgü bir lezzet olarak tescilledi." dedi.
Belediye olarak kentin tanıtımına yönelik çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Arslan, şöyle konuştu:
"Bundan sonra çanak peyniri de Yozgat ile birlikte anılacak. Son derece önemli bir lezzet. Bu lezzetin Yozgat ile birlikte anılacak olması da bizleri sevindiriyor. Belediye olarak çanak peynirinin satışına yerel ürünler mağazasında öncülük edeceğiz. Bizim isteğimiz Yozgatlı üreticiler tarafından başka mekanlarda üretimi olsun, satışı yapılsın. Biz de belediye olarak buna öncülük yapmak istiyoruz. Önemli olan üreticinin buna sahip çıkıp bu işin devamlılığını sağlamasıdır."