Cumhurbaşkanlığınca, muharrem ayı dolayısıyla Ankara'da aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce öğle namazının ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Aşure ikramı, Beştepe Millet Camisi'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Hacı Bayram Camisi'nde de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kalın, Hacı Bayram Camisi'nde kılınan öğle namazından sonra Şahime Soydan adlı vatandaşın cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından aileye başsağlığı dileyen Kalın, ardından aynı caminin avlusunda vatandaşlara aşure dağıttı. 

Kalın, aşure ikramı sırasında vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turistlere aşure ikramı

Dağıtım sırasında açıklamalarda bulunan Kalın, Hacı Bayram Camisi'ni gezmeye gelen yabancı turistlere de aşure ikramı yapıldığını belirterek "Onlar da gelsin. Bizim bu adet, geleneklerimizi bir görsünler diyoruz. Çünkü bu, dünyada öyle her yerde tecrübe edebilecekleri bir şey değil. Bu vesileyle tekrar muharrem ayımızın, aşure günümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi. 

Kalın, bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifaya davet edilip edilmediğine ilişkin sorusuna, "Dün Hükümet Sözcümüz ona bir cevap verdi. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda günümüz de zaten muharrem ayının aşure gününü anmak. Buna yoğunlaşalım bugün." yanıtını verdi.