Yaklaşık bir hafta önce Aksaray'ın Eskil ilçesinde damağı yarık olarak doğan ve rahatsızlığı nedeniyle anne sütüyle beslenemeyen buzağıyı sahiplenen bir aile, "Tosun" adını verdikleri buzağıya özenle bakıyor.

Hayvan Kurtarma Derneği Başkanı Zekiye Taş Köklü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dudak-damak yarığı hastalığıyla doğan buzağının sahiplerinin kendilerine ulaştığını belirterek, tedavi ettirmek için yardım istediklerini aktardı.

Bakımını üstlendikleri buzağıyı evde beslediklerini belirten Köklü, "Tosun bizim Betcup bebeğimiz gibi oldu. Günde 3 kez biberonla besliyoruz. Tedavisini yaptırmak için Ankara'ya getirdik" dedi.

Köklü, görüştükleri veterinerin, Tosun'un ameliyatını üstlendiğini belirterek, buzağının gelişimini tamamladıktan sonra ameliyatın gerçekleşeceğini ve sonrasında yaklaşık 40 günlük olunca ot yiyecek hale gelebileceğini vurguladı.

Köklü, "Evde besliyoruz. Bebek olduğu için özel bir bakım istiyor. Günde 3-4 kez biberonla beslememiz gerekiyor. Ağız sütü bulduk. Sürekli mamasını yedirebilmemiz için ağız sütünün devamını getirebilmemiz gerekiyor. 15 günlük olduğunda klinik işlerini bitirdikten sonra Hayvan Kurtarma Derneğinde Tosun'a yer belirleyeceğiz. Ama şu anda özel bakım istiyor. Mikrop kapmaması gerekiyor. Derneğe aldığımız bütün hayvanlar bizim çocuklarımız. Bu kartal da olabilir kedi veya köpekte olabilir. Tosun da bizim oğlumuz" ifadelerini kullandı.