Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan, adını aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'ten alan Afrodisyas Antik Kenti, gündüz olduğu kadar gece de fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanı oluyor.

Roma İmparatorluğu dönemine ait antik kent, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunması ve iyi korunmuş anıt yapıları ile dikkati çekiyor.

1904'te yabancı arkeologlarca başlatılan kentteki ilk kazı çalışmaları daha sonra 1961-1990 yıllarında Prof. Dr. Kenan Erim öncülüğünde devam etti. Kazılar, Erim'in vefatının ardından Oxford Üniversitesi'nden Prof. Roland R.R. Smith başkanlığında sürdü.

Karacasu ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan, yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgi gösterdiği kenti 2016 yılında 69 bin 921 kişi ziyaret etti.

Turların da düzenlendiği bölgeye gelen ziyaretçiler, adeta tarihi bir yolculuğa çıkıyor. Kentin girişinde yoğun olarak anıt mezar ve heykeller bulunurken, kentle aynı adı taşıyan müze de burada yer alıyor.

Müzede, dönemin heykeltıraş okulunda okuyanlar tarafından yapılan 3 boyutlu 80 kabartma heykelin öne çıktığı 300 heykel, ziyaretçilerine hem tarihi eserler hem sanat eserlerini görme fırsatı sunuyor.

Kentin en önemli bulgularından birisi ise M.Ö. 1. yüzyıldan kalma devasa şehir havuzu. 170 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde ve 1 metre derinliğindeki süs havuzu ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Fotoğrafçıların gece geç saatlere kadar çalışıp gökyüzüyle buluşturduğu tarihi sütun ve mekanlar renkli görüntüler oluşturuyor.