Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan Erol çifti, gelir ve zamanlarından fedakarlıkta bulunarak her gün onlarca sokak hayvanı besliyor.
Ayşegül (50) ve Aykut Erol (54) çiftinin hayatı, 4 yıl önce sahiplendikleri ve "Prenses" adını verdikleri sokak köpeğinden sonra değişti. Önceleri hayvanları yalnızca uzaktan sevmekle yetinen çift, şimdi günlerinin büyük bölümünü sokaktaki kedi ve köpekleri besleyerek geçiriyor.
"Milas Sokak Beslemesi" adını verdikleri bir de sosyal medya hesabı kuran çifte, diğer hayvanseverler de destek veriyor.
Bir su ürünleri fabrikasının muhasebe bölümünde çalışan Aykut Erol ve ev kadını eşi Ayşegül Erol, gelirlerinin büyük bölümünü de hayvanlara harcıyor. Günde 45 kilogram mamayla yaklaşık 50 sokak köpeğini besleyen çift, hafta sonu da bazı kırsal mahalleleri dolaşarak yaklaşık 150 köpeğe ulaşıyor.
"Prenses bize hayvanların ne istediğini öğretti"
Aykut Erol, yaptığı açıklamada, içinde var olan hayvan sevgisinin "Prenses" sayesinde daha çok açığa çıktığını söyledi. Erol, "Baştan beri içimizde sevgi vardı ama köpeğimiz Prenses, bize sokaktaki hayvanların ruhunu, ne anlatmak istediğini öğretti. İlk başta kendi imkanlarımızla beslemeleri yapıyorduk. Daha sonra sosyal medyada bir sayfa kurdum. Sonra bu sayfadan bize yardım etmek isteyenler oldu. Buradan bize yardım geliyor. Hafta içinde her gün 50 civarında, hafta sonu da 150'ye varan canları besliyoruz." dedi.
Yardım alanlarını genişleterek daha fazla sokak hayvanına ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Erol, "Biz alanımızı genişleterek daha fazla sokak hayvanına ulaşmak istiyoruz. Herkesten bu konuda yardım rica ediyoruz. El ele verip sokaktaki bu canlara daha fazla mama verelim, dertlerine çare olalım, hastalıklarında yanlarında olalım." diye konuştu.
Herkesten hayvansever olmasını beklemenin doğru bir yaklaşım olmadığını söyleyen Ayşegül Erol da ellerinden geldiğince hayvanları beslemeye gayret ettiklerini belirtti. Erol, "Herkesin hayvansever olması bekleyemeyiz ama çocuklar ve büyüklerimizden ricamız, onları sevmeseler de zarar vermesinler." şeklinde konuştu.