Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 13 kız öğrenci, okul idarecilerinin de desteği ile "İyiliği Dolaptan Çıkar" projesi başlattı.
Proje ile öğrenciler, yakınları ve çevrelerinden topladıkları, kullanılmayan kıyafetleri moda tasarımı dersinde onarımdan geçirdikten sonra çoğunluğu Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.
Okul müdürü Elif Yörük, yaptığı açıklamada, okullarında çeşitli sosyal projeler gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmeyi amaçladıklarını anlattı.
"Yüreklere dokunmak istedik"
Bu projeyle insanların "Yüreklerine dokunmak" istediklerini belirten Yörük, şöyle konuştu:
"Öncelikle okulumuzdaki öğrenciler ve onların yakınlarının kullanmadığı kıyafetleri topladık. Kentin çeşitli noktalarına projeyi anlatan afişler astık. Kısa sürede çok sayıda kıyafet topladık. Bu kıyafetler öğrenciler tarafından moda tasarım atölyesinde derste onarımdan geçirildi. Düğmesi olmayanlara düğme takıldı, söküğü olanlar dikildi. Ütülenip paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı."
Yörük, öğrenciler ile Suriyeli aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarına göre kıyafetler verdiklerini ve acılarını bir nebze de olsa dindirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
"Tüketim çılgınlığına dikkat çekmek istedik"
Okulun Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretmeni Nazlı Arslan da kentte şimdiye kadar ihtiyaç sahibi 600 kişiye kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.
Projeyi aynı zamanda "Tüketim çılgınlığı"na dikkati çekmek için de hazırladıklarını vurgulayan Arslan, "Bir ürünün dolapta boşu boşuna kalması yerine başkasının giymesini sağlayarak yüreklere dokunmak istedik. Bu kapsamda proje ile öğrencilerimizin bilinçli tüketici olması ve yardımlaşma duygularını artırmayı hedefledik. Tüketimin ne kadar fazla arttığı konusunda öğrencilerimiz aracılığıyla farkındalık oluşturmaya çalıştık." diye konuştu. 
Öğrencilerden kıyafet yardımı alan Suriyeli bir aile, projeyi gerçekleştiren öğrenciler ile okul idaresine teşekkür etti.