Malatya'nın Darende ilçesinde bir grup ilkokul öğrencisi, genetik "kistik fibrozis" hastalığı nedeniyle 4 yıldır eğitiminin bir bölümünü hastanede alan sınıf arkadaşları Hatice Zehra Bişgin'i karne gününde yalnız bırakmadı.

Hacı ve Emine Bişgin çiftinin 3 çocuğundan Hatice Zehra Bişgin'e, akciğer rahatsızlığı nedeniyle henüz 2 aylıkken "kistik fibrozis" teşhisi konuldu. O tarihten bu yana Malatya ve Ankara'da tedavi gören Bişgin, 2012'de Irmaklı İlkokuluna başladı. Rahatsızlığı nedeniyle sınıf arkadaşlarından uzak kalan Bişgin, 4 yıldır eğitiminin bir bölümünü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla Darende Hulusi Devlet Hastanesinde alıyor. Kendisine tahsis edilen özel odada eğitim gören Bişgin'i annesi hiç yalnız bırakmıyor. 

Sınıf arkadaşlarından sürpriz

Hayatını oksijen cihazına bağlı sürdüren Bişgin'i hastanedeki odasında ziyaret eden sınıf Aresbet arkadaşları da yarıyılın son günü ona sürpriz yaptı. Kaymakam Ali Türk, okul müdürü ve öğretmenleriyle hastaneye gelen öğrenciler, karnelerini Hatice Zehra Bişgin ile beraber aldı.

Zehra Bişgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınıf arkadaşlarını görmenin ve onlarla beraber karne almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Rahatsız olmasına rağmen eğitimine ara vermek istemediğini dile getiren Bişgin, "Tedavim devam ettiği için eğitimime hastanede devam ediyorum. Okula gidemediğim için arkadaşlarımla vakit geçiremiyorum, bunun için çok üzülüyorum. Bugün bana sürpriz yaptılar ve karnelerimizi hep beraber aldık" dedi. 

Takdir aldı

Kaymakam Türk de Hatice Zehra'nın Bişgin'in 4 yıldır hastane odasında eğitim aldığını ifade etti.

Yarıyıl tatili öncesi kendisiyle beraber olmak istediklerini anlatan Türk, "Bugün onun yanında olup karnesini verelim istedik, maşallah kendisi de zaten takdir belgesi aldı. İnşallah hastalığını en kısa sürede yenmesi için dua ediyoruz. Biz de Kaymakamlık olarak elimizden geldiğince kendisine bütün imkanlarımızı sunmaya çalışıyoruz. İnşallah hedefine ulaşır ve ressam olur" diye konuştu.