Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis'e Nobel Barış Ödülü adaylığı için destek istemek üzere Alman parlamentosunda görevli Türk kökenli milletvekilleriyle görüşmek için Berlin'e gitti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Berlin'e hareketinden önce AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kara, bugün Türkiye ve tüm dünyanın en önemli probleminin terör ve savaş olduğunu belirtti.

Kara, bunun temel sebebinin birlikte yaşam kültürünün ortadan kaldırılması olduğuna işaret ederek, 90 bin 400 nüfuslu Kilis'te, 127 bin 700 Suriyeli'yi misafir ederek, evlerini, işlerini, aşlarını paylaştıklarını anlattı.

Buna rağmen olumsuz bir olayın yaşanmadığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"İnsan matadorbet vicdanındaki iyilik unsurunun ortadan kalktığı bir ortamda Kilis örneğinin dünyaya tanıtılması gerekiyor. Bu nedenle Kilis, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi en anlamlısıdır. Dünyanın en büyük ihtiyacı olan barışın, Kilis adı altında, Birleşmiş Milletler'de, Nobel Barış Ödülü'nde tescillenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, yaklaşık 20 metre uzunluğundaki bir davetiyeyi, 3 bin civarında Suriyeli ve Türk imzalayarak gönderdi. Bugün de yine Almanya'ya gidiyoruz. Türk milletvekilleriyle görüşüp, Kilis'teki iyilik ve güzelliğin Almanya ve Avrupa'da anlatılmasında katkı isteyeceğiz. Sayın Merkel ile de görüşmeye çalışacağız."

Belediye Başkanı Kara, Almanya'da siyasetçilere Türk ve Suriyeli kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri hediye edeceklerini anlattı.