Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Yürektaşı köyü Ayranlı mezrasında bazı hububat tarlalarına ekilen ürünler yem olması için yaban hayvanlarına bırakılıyor.

Ayranlı mezrası sakinleri, 3 yıldır Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün projesine verdiği destekle "doğaya yatırım" yapıyor. Yaklaşık 35 dönüm araziye ekilen ürünler yaban keçisi, tavşan gibi hayvanlara yem olması için bu yıl da toplanmadı.

Aresbet Roboto, sans-serif;">Yürektaşı köyü muhtarı Sedat Kızılkaya (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır bazı tarlalarını yaban hayvanlar için ektiklerini söyledi.

Yaban hayvanların güvende olduğu bölgelerdeki tarlalarda ekim yaptıklarını aktaran Kızılkaya, köy halkının bu işi gönüllü yaptığını belirterek, "Köy olarak eskiden beri doğaya düşkün ve meraklıyız. Herkes bu işi gönüllü ve severek yapıyor. 25 yaşındaki de 85 yaşındaki de yapıyor. Bu, geleceğe ve doğaya yaptığımız bir yatırım. Burada yaşlı insanların doğa sevgisini görüyoruz, doğayı daha da seviyoruz. Güzel bir çalışmamız var. Buradaki çalışmaya herkesin gelmesini, katkı sağlamasını istiyoruz. Vatandaşlarımız da kendi yörelerinde bu tür çalışmaları yapsınlar, yabani hayvanlara sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.