Çankırı'nın Orta ilçesinde bir okulda hizmetli olarak görev yapan 60 yaşındaki Rıza Topal, 58 yaşında başladığı liseyi 2,5 yılda bitirdikten sonra girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) kazandı.

Orta ilçesinde 1969 yılında ilkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimine ara vermek zorunda kalan Topal, içindeki okuma isteğini bastıramayarak ortaokula kayıt yaptırdığını dile getirdi. Topal, "Daha sonra 2013 yılında dışarıdan açık liseye kaydımı yaptırdım. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede liseyi bitirdim. Bu sene şubat döneminde okulum bitti ve YGS'ye girerek 160 puan aldım." ifadelerini kullandı.

"Okumak zor değil"
Yıllarca okumanın zor olduğunu düşünerek, "acaba okuyabilir miyim?" sorusunu sorduğunu vurgulayan Topal,"Gençler şimdi okumanın zor olduğunu düşünüyorlar, ben de öyle düşünüyordum. Geçen zaman içerisinde öyle olmadığını gördüm. O kadar da zor değilmiş. Liseyi bitirdikten sonra YGS'ye girdim, barajı aştım. İki yıllık yüksekokul okuma şansını elde ettim. Şimdi onu da okuyacağım. Seneye YGS sınavına tekrar girip performansımı yükseltmek istiyorum. O zaman daha iyi bir bölüm seçmek ve orada devam etmek istiyorum."dedi.