Romanya'da yaşayan ve elindeki yanık nedeniyle bazı besteleri çalamadığı için Viyana Filarmoni Orkestrası'ndan gelen daveti geri çeviren 11 yaşındaki kemansanatçısı, Muğla'da yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ailesiyle birlikte Romanya'da yaşamını sürdüren 11 yaşındaki Luca Mihaescu, 1,5 yaşındayken bir elini kaynar suya sokması sonucu sol kolunda derin yanık oluştu. Olayın ardından bir dizi ameliyat giren ve ailesi tarafından keman eğitimine alınan Mihaescu, 7 yıllık eğitimin ardından gösterdiği başarıyla ülkesi ve Avrupa'da müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Küçük yaşta geçirdiği kaza nedeniyle yeniden tekrarlanan ağrıları nedeniyle bazı parmaklarını kullanmakta zorluk çeken Mihaescu, bu nedenle Viyana Filarmoni Orkestrası'ndan gelen daveti sağlık sorunlarını gerekçe göstererek reddetti.

Ailesinin araştırmaları sonucu Bodrum'daki özel bir hastaneye getirilen çocuk, burada Liderbahis font-weight: 700;">Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından 3 saatlik zorlu bir ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştu.

"Kol, keman çalma pozisyonuna getirilerek keman tutturuldu"

Mutaf, Mihaescu'nun deri altındaki yanığa bağlı olan sinire basan dokulardan dolayı elinin erken yorulduğunu ve parmaklarında yeterli basma gücünü bulamadığını tespit ettiklerini söyledi.
Çocuğu ameliyathaneye kemanı ile aldıklarına dikkati çeken Mutaf, şöyle devam etti:"Kol, keman çalma pozisyonuna getirilerek keman tutturuldu. Çünkü özel bir fonksiyon kazanımı sağlamak zorundaydık ve ameliyat, 3 saat sonunda da başarıyla bitti. Sinir serbestleştirilmesi tekniği kullanılarak, elin her tabakasını derinden yüzeye doğru özel teknikle tek tek uzatarak parmaklardaki hareket kısıtlılığı ve sinirler üzerindeki baskıyı ortadan kaldırdık. 5 gün sonra Luca'nın babası ağlayarak beni aradı ve ameliyattan bu kadar kısa bir süre sonra bile oğlunun önceden olduğundan daha iyi keman çaldığını söyledi."