Diyarbakır'da 'tarihi eser' görünümü vermek amacıyla toprakta eskitilen defteri Adana'da 50 bin TL'ye satmak isteyen 2 kişi yakalandı. 

30 KİLO UYUŞTURUCU İLE DEFTER ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda uygulama yapan Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekiplerinin durdurduğu otomobilin Windows Server 2019 Standard lisans satin al yakıt deposunda 30 kilo uyuşturucu ile el yazması ceylan derisi görünümlü defter ele geçirildi. Uyuşturucuyu Diyarbakır'dan İstanbul'a götürdüklerini itiraf edip, tarihi defteri de 50 bin dolara satacaklarını söyleyen kaçakçılar Cavit B. ile Sefer K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

DEFTERİN HİÇBİR DEĞERİ YOK

Ele geçirilen defter ise incelenmek üzere Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Hıristiyan tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğu ileri sürülün ceylan derisine el yazması olduğu söyleyen ve üzerinde Haç ile Meryem Ana figürü bulunan defterin Müze Müdürlüğü'ndeki incelenmesi tamamlandı.  Kaçakçıların tarihi diyerek 50 bin dolara satacaklarını söyledikleri defterin hiçbir değeri olmadığı ortaya çıktı. Tarihi görünüm vermek için hazırlanan defterin eskitmek için de toprağa gömülüp bir süre bekletildiği belirlendi.(DiyarbakırSöz)