Genç yaşta geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağı diz altından kopan 50 yaşındaki Kazım Çalışkan, 18 yıldır marangozluk yaparak ekmek parası kazanıyor.

Düzce'de bir marangozhanede çalışan Kazım Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yıl önce trafik kazası geçirdiğini belirterek, "Ayağımdaki engel, trafik kazası sonucu oldu. Bu işe de kaza sonrası yöneldim. Öncesinde çocuk beşikleri yapıyordum. Sağ olsun bir arkadaşımızın vasıtasıyla bu işe başladım. Herhangi bir sıkıntım yok" diye konuştu.

Trafik kazası esnasında araçta tek olduğunu anlatan Çalışkan, kaza anında ayağının koptuğunu, doktorların yapabileceği çok fazla bir durumun olmadığını, sadece gereken müdahaleleri yaptıklarını söyledi.

Çalışkan, yaklaşık 6 aylık tedavinin ardından hayatına devam ettiğini ifade ederek, "Ayağım diz altından itibaren yok. Tıp dilinde 'güdük kısım' diyorlar. Yani oynak kısımdan iki parmak aşağıdan kesildi. Protez kullanıyorum. Protezlerimi yaptıralı yaklaşık bir yıl oldu. Önceden kendi imkanlarımla ağaçtan yapıyordum" dedi.

Aresbet 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">İşlerinin tamamen el sanatı olduğuna dikkati çeken Çalışkan, "İşimiz hem zahmetli hem de meşakkatli. İşçiliği çok. Dışarıdan göründüğü gibi basit bir iş değil. El işi olduğu için ince emek isteyen, çok zahmetli bir iş" dedi.

En büyük hayali emeklilik

"En büyük hayalim, emekli olup, rahat bir şekilde ölmek" diyen Çalışkan, şöyle konuştu:

"Hayattan başka hiçbir beklentim yok. İki çocuğum var ve onların geleceği için çabalıyorum. Emekliliğime az bir zamanım kaldı. Onu da burada doldurmaya çalışıyorum. Tek hayalim, emekli olabilmek. Emekli olduktan sonra ne yaparım bilmiyorum ama gücümüz yettiğince çalışmaya devam ederiz."

İşletme sahibi Fatih Ay ise Kazım Çalışkan'ın çalışkanlığından son derece memnun olduğunu belirterek, tüm işverenlerden bu şekilde mağduriyeti bulunanları istihdam etmelerini istedi. 
AA