Türkiye’nin en yaşlı hacı adayı 103 yaşındaki Ayşe Topsoy, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmenin heyecanını yaşıyor.

Oğlu Şükrü Topsoy ve gelini Aysun Topsoy ile birlikte hac görevi için Mekke'ye gelen Ayşe Topsoy, Peygamber Hazreti Muhammed'in yaşadığı toprakları görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Topsoy, oğlunun elinden tutarak Mescidi Haram'a giriyor ve yürüyerek tavaf yapıyor, ilerlemiş yaşına rağmen zorunlu olmadıkça tekerlekli sandalye kullanmıyor.

AA muhabirine konuşan Topsoy, ilerleyen yaşının Kabe’yi tavaf etmesine engel olmadığını ifade etti. Sıcak havanın kendisini etkilemediğini dile getiren Topsoy, "Ölsem ne olacak. Buraya Allah'ın uğruna geliyoruz. Kabe'yi görmek çok güzel. Tavafımı yaptım. Gençlere diyorum ki gelin buraya. Yaşlanmayı beklemeyin.Yaşlanınca zor oluyor. 10 yıl önce gelseydim (Nur Dağı) dağa çıkardım. Ama şimdi çıkamadım. Yaşlı olanlara da Allah yardım eder. Teheccüt namazına kalkıp dua etsinler. Gelsinler buraya." diye konuştu.

Ayşe Topsoy'un oğlu Şükrü Topsoy ise annesinin 103 yaşında olmasına rağmen umre ve nafile tavaflarında fazla zorluk yaşamadığını kaydetti. Topsoy, "Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinden geldik. Annem hac ibadetlerini genelde kendisi yapıyor. Zorlandığı zaman tekerlekli sandalye kullanıyoruz. Buraya gelmeyi çok arzuluyordu. 10 yıldır bekliyoruz. Kısmet bugünmüş. Gelme imkanları varsa, herkes yaşlı anne ve babalarını getirsinler." diye konuştu.

Ayşe Topsoy'un gelini Aysun Topsoy ise kayınvalidesinin tavaflarını tek başına yaptığını belirtti. Topsoy, bazı zorlukları olsa da yaşlılara hizmet etmenin ayrı bir manevi lezzet verdiğini söyledi.