Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Hatay'da çadır kent dışında yaşayan 500 Türkmen aileye 100'er liralık alışveriş yardım kartı verecek.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç çatışmalar nedeniyle zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan, soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren Türkmenler için "Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı" adıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Bilgin, şunları belirtti:

Casinomaxi line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">"Türkiye Diyanet Vakfı olarak, asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız, siyasi kriz ve iç savaşın mağdur ettiği Türkmen kardeşlerimizin yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki insani ihtiyaçlarını karşılamak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani malzemeleri onlara ulaştırmak için yardımsever milletimizin desteği ile Türkmen aileleri tespit ederek yardım yapıyoruz. Vakıf olarak Hatay ve ilçelerinde çadır kent dışında kendi imkanlarıyla yaşam mücadelesi veren 500 Türkmen aileye 100’er lira alışveriş yardım kartı dağıtımı yapacağız. Oradaki anlaşmalı marketlerde ihtiyaç duydukları malzemeleri alabilecekler. Kartlar il ve ilçe şubelerimiz tarafından ulaştırılacak."

Bilgin, yardım kampanyasına internet üzerinden online bağış ile bankalardan ve tüm GSM operatörlerinden (kontörlü hatlar hariç) "TÜRKMEN" yazıp 5601'e mesaj göndermek suretiyle 10 liralık destekte bulunulabileceğini ifade etti.