Kemal Sunal'ın "Umudumuz Şaban" filmindeki "ibrikçi" karakteriyle hafızalarda yer eden "Artist Ahmet" lakaplı Ahmet Cengiz (61), Yeşilçam günlerini anarken ilerleyen yaşı nedeniyle mesleğini sürdürebileceği kapalı bir mekana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Cengiz, sinema sektöründe geçirdiği 15 yılın ardından yerleştiği Gaziantep'in Nizip ilçesinde 31 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Figüran olarak rol aldığı bir filmdeki kavga sahnesinde burnu kırıldıktan sonra Yeşilçam'a veda eden Cengiz, sinemayla tanıştığı yılları ve unutamadığı günleri AA muhabirine anlattı.

İlkokul birinci sınıftan sonra okuldan ayrılarak boyacılık yapmaya başladığını dile getiren Cengiz, yoksul bir ailenin Casinoslot bireyi olarak evin geçimine katkı sağladığı yıllarda arkadaşlarıyla Nizip'te bir film çekildiği duyumu üzerine sete gittiklerini aktardı. 

Sinema setinde ayakkabısını boyadığı oyuncu ve yönetmen Sami Tunç'un, ertesi gün çekimlerde kendisine bir rol verdiğini kaydeden Cengiz, daha sonra Yeşilçam'a merak sardığını ifade etti. 

İlerleyen yaşı nedeniyle artık ayakkabı boyamakta zorlandığını vurgulayan Cengiz, yetkililere mesleğini yapabileceği bir kulübe temin etmeleri çağrısında bulundu.

 Cengiz, "Çok özlemesem de o yılları unutamıyorum. Güzel günlerdi, orada kalmam durumunda hayatın daha da zorlaşacağını düşündüğüm için doğduğum ilçeye dönerek hayatımı sokaklarda çalışarak kazanmaya karar verdim. İlçede ailemi geçindirebiliyorum. Şimdilerde tek isteğim olumsuz hava koşullarından etkilenmemek için kapalı bir mekan" diye konuştu.