Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başlayan firmanın genel müdür yardımcısı Doruk Şanlı, projeyi 2018-2020 yıllarında planlayıp, üretime geçmeyi hedeflediklerini belirterek, "Sektöre girmemizdeki amaç, üst düzey yöneticilerin trafik çilesinden kurtulması ve vip olarak toplantılarına hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak." dedi.
Şanlı, firmasında düzenlediği basın toplantısında, 30 yıldır trafo ve enerji sektöründe mekanik imalat yaptıklarını söyledi.

'ACİL HASTALARIN HASTANELERE ULAŞTIRIMASINA YÖNELİK DE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK'

Yönetim Kurulu Başkanları Tuncay Baydar'ın 2012'de başlatma kararı aldığı havacılık sektörüne yönelik üretimle ilgili Amerika'dan bazı projeler aldıklarını ifade eden Şanlı, şöyle konuştu:

"Projelere göre helikopterin imalatını ve montajını burada yaptık. Motorlarını yurt dışından özel olarak getirdik. Sektöre girmemizdeki amaç, üst düzey yöneticilerin trafik çilesinden kurtulması ve VIP olarak toplantılarına hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak. Bununla ilgili Ar-Ge çalışmalarımız devam etmekte. Projeyi 2018- 2020 yıllarında planlayarak üretime geçmeyi hedefliyoruz. VIP hizmeti dışında acil hastaların hastanelere ulaştırılmasına yönelik de çalışmalarımız olacak."

 Üretilecek helikopterlerle ilgili bir maliyet hesabı yapmadıklarını ifade eden Şanlı, ekonomik olmaya çalıştıklarını ve piyasadan daha uygun olacağını belirtti.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, firmanın uzun zamandır çelik ve ağır metal üzerine çalışmalar yaptığını söyledi.

'BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK'

Firmanın Amerika'dan aldığı projelerle yakın zamanda Balıkesir Organize Sanayisinde yerli üretime geçmeyi planladığını vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"15 Temmuz da bize gösterdi ki bizim bizden başka dostumuz yok. Onun için tankımız, topumuz, helikopterimizi, tüfeğimizi, piyade tüfeğimizi her şeyimizi kendimiz üretmek zorundayız ki güçlü bir Türkiye olsun. İnşallah 2023 hedefleri doğrultusunda sanayi odası olarak her türlü yatırımcının yanındayız."