Isparta'da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan 5 bin asker, silah ve Türk Bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Komutanlıkta düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Albay Selçuk Emirdağ ile askerlerin aileleri katıldı. 
Çeşitli gösterilerin sunulduğu törende eğitimlerini tamamlayan askerler, silah ve Türk Bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Vali Günaydın ve Albay Emirdağ, daha önce Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında askerlik yapmış, şu anda da aynı komutanlıkta çocukları veya torunları askerlik yapan kişilere teşekkür belgesi ve hediye verdi.

'OYNANAN BU OYUNLAR YÜZYILLARDIR DEVAM EDİYOR'

Albay Selçuk Emirdağ, törende yaptığı konuşmada, asker ocağının peygamber ocağı olduğunu söyledi. Küresel güçlerin ve onların piyonlarının Türkiye'de cirit attığı bir dönemden geçildiğini ifade eden Emirdağ, ülke üzerinde oynanan bu oyunların yüzyıllardır devam ettiğini anlattı. Milletin, binlerce yıldır oynanan oyunları bozduğunu ve bozmaya devam edeceğini belirten Emirdağ, askerlerin bu uğurda şehit olmuşların manevi huzurunda askerlik yemini ettiğini kaydetti. 

Yemin eden askerlerin geçişiyle sona eren törenin ardından aileler, çocuklarıyla hasret giderdi.