Alican TİRYAKİ/ ÖzelHaber

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği velilere bilgilendirme amaçlı yapılan konferanslara ilgi yoğundu. Küçükçekmece Belediyesi ve ilçe okullarının aile birlikleri tarafından düzenlenen “Gönül Elçileri” projesi Remzi Yurtsever İlkokulu’nda Aile terapisti Uzm. Psikolog Büntamin İrak eşliğinde gerçekleşti. 

Düzenlenen programda, “Çift ve Aile Terapisti” Uzm. Psikolog İrak velilerle bir araya gelerek “Mutlu olmanın püf noktasının tartışma yaşamıyor olması değil, yaşanan tartışmaların çözüme kavuşturulması” gerektiğe vurgu yaptı.

“PROBLEMLERİN FARKINA VARMAK ÖNEMLİ"

İrak problemleri çözebilmenin evliliğin kalitesini arttıracağını belirterek “Problemlerin farkına varabilmek çok önemli. Kendi içimizde problemlerimizi sınıflandırmak gerekli. Daha çok çözülebilenler üzerine odaklanıldığında evliliğin kalitesi artar” diye konuştu.

KADINLAR DAHA DUYGUSAL 

Kadınların daha duygusal olarak yaşadığını ifade eden İrak “Erkekler fiziksel olarak etkileniyor ve çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Sürekli çatışmalı evliliklerde bir süre sonra bağlılık azalabiliyor. Çiftler, tartıştığı  zaman  değil, geleceği göremediği zaman boşanmak istiyor. Bu durum, güven ve bağlılığı azalttığında sorun daha da çözümsüz oluyor” diyerek sözlerini bitirdi.