Osmaniye'de 112 Acil Servis ekibinde görevli İsmail Sarpkaya'nın, hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi. 

Özel bir hastaneye hasta götüren sağlık ekibinde ambulans sürücüsü olarak görev yapan İsmail Sarpkaya ile hasta yakını arasında, hastanın başka bir hastaneye sevk edilmesi konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine sağlık çalışanı Sarpkaya'nın, hasta yakını A.K (38) tarafından darbedildiği iddia edildi.

Olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınan A.K, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

DARP RAPORU ALINDI

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Osmaniye İl Başkanı İlyas Yıldır, yaptığı yazılı açıklamada, Sarpkaya'nın darp raporu aldığını bildirdi.

Konuya ilişkin yasal işlemlerin başlatıldığını aktaran Yıldır, "7 gün 24 saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini ifa eden 112 çalışanlarımıza yapılan şiddetin hiçbir haklılık payı ve izahı yoktur. Meslektaşlarımızla olayın ardından bağlantı kurduk. Ambulans sürücümüz şu anda darp raporu aldı. Gerekli olan çalışmalar ve yasal takip yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.