Sivas'ta "Vefa Konutları Projesi" ile aylık geliri 2 bin 600 liranın altında kalan 400 aile taksitle ev sahibi olacak. 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, belediyede düzenlediği basın toplantısında, projeyi tanıtarak, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma projesini başlattıklarını söyledi.

Herkesin ev alma imkanının bulunmadığını belirten Aydın, bu anlamda TOKİ ile yürütülen çok sayıda proje bulunduğunu ifade etti. 

400 KONUTUN YAPIMINA BAŞLANDI

Belediye şirketi Özbelsan A.Ş. bünyesinde, 400 konutun yapımına başlandığını aktaran Aydın, bu konutların aylık aile geliri maksimum 2 bin 600 lira olan kişilere yönelik olduğunu dile getirdi.

Bu rakamı asgari ücreti baz alarak belirlediklerini bildiren Aydın, "Karı koca birlikte çalışıyorsa 2 bin 600 lira yapar. Bu bir aile için en alt limitteki gelir düzeyi, bu nedenle bu kriteri benimsedik. 2 bin 600 liranın altında geliri olan ailelerimiz bu projeden faydalanabilecek. Bu projeden faydalanacak olan vatandaşlarımızın kendisinin ve eşinin üzerine konut olmaması şartı var." dedi. 

Projeyi bir banka ile anlaşarak yürüttüklerini açıklayan Aydın, şu bilgileri verdi:

"10 yıl vadeli bir ödeme planı olacak. Minimum 10 bin, maksimum 15 bin lira peşinat olacak. İlk 2 yıl, konuta girene kadarki süreçte 60 adet dairemiz için 525 lira aylık ödeme, konuta girdikten sonra yani son 8 yıl için 952 lira aylık ödeme olacak. Diğer 200 daire için ise ilk 2 yıl 550 lira, son 8 yıl ise bin 24 lira ödeme olacak. Son gruptaki dairelerimiz için ise ilk 2 yıl 600 lira, kalan 8 yıl için ise bin 67 lira aylık ödeme olacak. Bu konutlarımızın büyüklüğü hep aynı ama şerefiye bedellerinden dolayı fiyat farklılıkları ortaya çıkıyor. Dairelerimiz 2+1, brüt 100 metrekare. Birinci grup dairelerimiz 74 ve 79 bin, ikinci grup 81-84 bin lira, üçüncü grup dairelerimizin fiyatı da 87-92 bin lira arasında değişiyor."

Konutlar için ön müracaatların yarın belediye meclis salonunda başlayacağını ve 30 Kasım'da sona ereceğini anlatan Aydın, alınan müracaatların anlaşma yapılan bankaya teslim edileceğini söyledi.

Aydın, bankanın, müracaat eden kişiler arasından krediye uygun olan ve olmayanları tespit edeceğini de dile getirerek, "Krediye uygun olanlar eğer bizim belirlediğimiz 400 dairenin üzerinde olursa gruplara göre kura yoluyla bu arkadaşlarımızı daire sayısına düşüreceğiz." diye konuştu. 

'YATIRILAN TUTAR, PEŞİN ÖDEME KISMINDAN DÜŞÜLECEK'

Kuraya girecek ailelerin bankaya 3 bin lira ödeme yapacağını belirten Aydın, kura neticesinde daire sahiplik hakkı kesinleştikten sonra bu paranın peşin ödeme kısmından düşüleceğini ifade etti. 

Belediye Başkanı Aydın, Kılavuz Mahallesi'nde yapımına başlanan konutların Sivas'a hayırlı olmasını diledi. 

Vefa Konutları Projesi tanıtım törenine Özbelsan A.Ş. Genel Müdür Vekili Şaban Kaya da katıldı.