Dün sabah saatlerinde başlayan ve bugünde şiddetini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep gişeleri, araç trafiğine kapatıldı. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

NARLI'DA ULAŞIM DURMA NOKTASINA GELDİ


Kar yağışı nedeniyle Gaziantep'in Şanlıurfa ve Adana yönündeki ulaşımlarında sıkıntı yaşanıyor. Narlı ilçesi yakınlarındaki yoğun kar dolayısıyla ulaşımın durma noktasına geldiği TAG Otoyolu'nda Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait ekipler, yolu açmak için çalışmalarına ağırlık verdi. 

TAG OTOYOLU'NUN GAZİANTEP GİŞELERİ TRAFİĞE KAPATILDI

Öte yandan trafik ekipleri ise otoyoldaki ulaşımın rahatlatılması için TAG Otoyolu'nun Gaziantep gişelerini araç ulaşımına kapattı. Bunun üzerine, gişeler önünde yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk oluştu.

Ekiplerin, otoyolda kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalarını sürdürdüğü, vatandaşlara sıcak çorba ve çay ikramında bulunulduğu öğrenildi. 

Yolda kalan sürücülerden Niyazi Sertkalaycı, Adana'da fotoğraf sanatçısı olduğunu, dün itibariyle de Gaziantep'e sergi için gelmek istediğini söyledi. 

'SIKINTININ EN BÜYÜK NEDENİ BİZİZ'

Adana'dan Gaziantep'e yaklaşık 12 saatte gelebildiğini ifade eden Sertkalaycı, "Gece yarısı Gaziantep'e gelebildik. Biraz dinlenip yemek yedik. Tabi ki sergiye yetişemedik. Bugün yeniden Adana'ya dönmek için yola çıktık. Aslında yollardaki sıkıntının en büyük nedeni de yine biz sürücüleriz. Çünkü bazı vatandaşlar, güvenlik şeridini kapatmış, araçlarında zincir ve kar lastiği bulunmuyor. Sürücülerin bu yanlış davranışı da ekiplerin çalışmalarını engelliyor." diye konuştu.

Tır şoförü Abdurrahman Kalay da dün akşam itibariyle İstanbul'a götürmek üzere aracına yükleme yapıldığını ancak yoldaki sorunu duyunca yola çıkmak için beklediğini dile getirdi. 

Yaklaşık 2 saat önce yola çıktığını ve otobana çıkamadan beklemeye başladığı belirten Kalay, yolun açılmasını beklemekten başka çarelerinin olmadığını kaydetti.