Hakkari Yüksekova'da terör saldırılarında zarar gören 22 cami, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmasıyla onarılarak yeniden ibadete açıldı. Yüksekova Müftüsü Mehmet Korkut, "Bu camilere 1 milyon 200 bin lira civarında kaynak aktarıldı. Bize yardımcı olan halkımızın tamamına teşekkür ediyoruz" dedi. 

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da son bulan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, teröristlerin neden olduğu tahribatın ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. 

İBADETE HAZIR HALE GETİRİLDİLER
Diyanet İşleri Başkanlığınca, ilçede terör saldırılarında hasar gören camiler, tadilatı yapılarak yeniden ibadete hazır hale getirildi. Onarılan camilere giden vatandaşlar, ibadetlerini yerine getiriyor. 

Ağır hasar gördükten sonra yıkım kararı verilen dört camide de yıkım çalışması tamamlandı.

22 CAMİ ONARILDI

Camileri ziyaret ederek imamlardan bilgi alan Yüksekova Müftüsü Mehmet Korkut, ilçede hasar gören birçok caminin onarılarak yeniden ibadete açıldığını belirterek "22 camimizin onarımı yapıldı. İbadete hazır hale getirildi. Bu camilere 1 milyon 200 bin lira civarında kaynak aktarıldı. Bize yardımcı olan halkımızın tamamına teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Korkut, Diyanet İşleri Başkanlığının yaraları sardığını, Müftülük olarak da ilçede 170 personelle hizmet verdiklerini aktardı.

'VATANDAŞLARIMIZLA İYİ İŞLER ÇIKARACAĞIZ'

Yüksekova'da 2'si yatılı 27 Kur'an kursu bulunduğuna işaret eden Korkut, "Bu kurslardan dördü, 4-6 yaş grubu dediğimiz Kur'an kurslarımızdan oluşuyor. Burada sıkıntılı dönemler geçti. Din hizmetlerini sunabilmek için elimizden gelen motivasyonu yaratma gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızla el ele vererek daha iyi işler çıkaracağız." diye konuştu. 

Vatandaşlardan Abdulcabbar Kameri de ibadetlerini yerine getirmek için bir süre uzak yerlerdeki camilere gittiklerini, camilerin onarılmasıyla bu sorunun ortadan kalktığını kaydetti.