Savaşın 802. günü geride bırakılırken, işte Rusya-Ukrayna savaşından son gelişmeler...

Bölge yetkilileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın Kharkiv ve Dnipro bölgelerine ve Karadeniz'deki liman kenti Odesa'ya yönelik saldırılarında en az iki sivilin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını ve kritik altyapı, ev ve ticari binaların hasar gördüğünü açıkladı. Kharkiv bölgesi valisi Oleh Synehubov, Rus bombardımanında Slobozhanske köyündeki evinin yakınındaki sokakta 49 yaşındaki bir adamın öldürüldüğünü söyledi. Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Kharkiv kentinde gece boyunca düzenlenen bombardımanda 82 yaşında bir kadının öldüğünü ve iki erkeğin de yaralandığını açıkladı. Yetkili, Rus füze saldırısının Kharkiv şehrinin sanayi bölgesindeki sivil bir işletmenin yanmasına neden olduğunu ve altı çalışanın yaralandığını da sözlerine ekledi. Bölge Valisi Oleh Kiper, güneydeki Odesa kentine füze saldırısında üç kişinin yaralandığını söyledi.

Rus güçleri, İran yapımı 13 Şahid insansız hava aracıyla (İHA) Kharkiv ve Dnipro bölgelerine saldırdı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı, hepsinin hava savunması tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Ancak Oleh Synehubov, düşen uçak enkazının dört kişiyi yaraladığını ve bir ofis binasında yangına yol açtığını söyledi. 13 yaşında bir çocuk ve bir kadın hastanede tedavi altına alındı. Hava Kuvvetleri, Ukrayna savunma sistemlerinin Rusya'nın Ukrayna topraklarına fırlattığı 24 saldırı insansız hava aracından 23'ünü imha ettiğini söyledi.

ZELENSKY'DEN SU-25 AÇIKLAMASI 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna kuvvetlerinin Cumartesi günü doğu Ukrayna'daki Donetsk bölgesi üzerinde bir Rus Su-25 avcı-bombardıman uçağını düşürdüğünü iddia etti ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Bölge valisi, Dnipropetrovsk sanayi bölgesinde bombardımanda 57 yaşındaki bir kadının yaralandığını ve Rusya'nın elindeki Zaporizhzhia nükleer santralinin yakınındaki Nikopol'deki altyapıya zarar verdiğini söyledi. Serhiy Lysak, aynı gecede kritik altyapı ve evlere zarar veren başka bir saldırıda da iki kişinin yaralandığını ifade etti.

Zelenskiy imzaladı! Ukrayna'da mahkumlar için askerlik yolu açıldı... Zelenskiy imzaladı! Ukrayna'da mahkumlar için askerlik yolu açıldı...

UKRAYNA'YA BAĞLI KÖY BÜYÜK HASAR GÖRDÜ 

Associated Press'in elde ettiği drone görüntüleri, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki Ocheretyne köyünün çatışmalar nedeniyle büyük hasar aldığını gösteriyor. Rus birlikleri bölgede ilerliyor ve mühimmatı yetersiz olduğu bildirilen Ukrayna güçlerini topçu, insansız hava araçları ve bombalarla vuruyor. 

Rus devlet haber ajansı Tass'ın haberine göre, Rusya, Zelenskiy'e karşı bir ceza davası açtı ve Ukraynalı lideri arananlar listesine koydu. Ukrayna, bu duyuruyu Moskova'nın "çaresizliğinin" kanıtı olarak reddetti. Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uluslararası ceza mahkemesi emri uyarınca tutuklanabileceğini belirtti.