21. Yüzyıla girdiğimiz bir anda bütün dünya büyük bir terör saldırısı ile sarsıldı. Çünkü New York’ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi çökmüş 343 itfaiyeci ile birlikte 3 bine yakın insan öldürülmüştü.

Peki, böylesine büyük bir saldırı bir terörist örgütü tarafından gerçekleştirilebilir miydi? Hem intihar bombacısı hem amatör bir pilot yetiştirmek ve bunları organize etmek için milyarlarca dolarlık harcama yapmak gerekmez miydi?

Bu saldırı sonucunda daima ABD hükümetinin yapmış olduğu açıklamaları dinlemiştik. Çok az sayıda farklı ses duyulmuştu. İşte yirmi yıldan beri dile getirdiğim ve gerçek suçluların bulunması için gösterilen gayretler nihayet Afganistan saldırısının başarısızlıkla sona ermesinden sonra çok daha açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu hususta ABD tarafından yapılacak itirafları beklemeden çok basit olarak 11 Eylül saldırılarını tarihsel süreç ile birlikte analiz edelim:

Yıllar önceki Pearl Harbour baskınında olduğu gibi öncelikli hedefin ABD ve dünya kamuoyu olduğu ortaya çıkmıştır. Acilen yeni bir düşmana ve savaşa ihtiyaç vardı. Çünkü Sovyetler Birliğinin parçalanması ile birlikte soğuk savaş sona ermiş silah fabrikaları iflasın eşiğine gelmişti.

Fakat ABD kamuoyu aynı İkinci Dünya Savaşı esnasında olduğu gibi yine savaş istemiyordu. Zira Birinci Dünya savaşında çok sayıda asker kaybetmiş ve hiçbir kazanç elde edememişlerdi.

ABD kamuoyunu ikna etmek üzere 1941’deki Pearl Harbour Baskını benzeri bir tertip düzenlendi. Sonunda ABD’li savaş lobisi çok da başarılı olmuştu. Tam 60 yıl sonra sadece ABD kamuoyu değil bütün NATO ülkeleri yeni düşmanlarını bulmuş ve saldırı için de ikna edilmişlerdi.

Bu arada ABD Başkanı George W. Bush, ağzından baklayı çıkarmıştı. Yeni bir “Crusade” yani haçlı seferi düzenlediğini ve NATO’nun hiç işletilmeyen 5. Maddesini işleteceğini açıklamıştı. Batılı ülkeler ve Türkiye, büyük bir baskı ile karşılaştıkları için mecburen ABD’nin savaş çağrısına olumlu cevap vermek zorunda kaldılar.

Türkiye Batılı ülkeler ve NATO’dan biraz farklı hareket etmişti. Afganistan’a muharip asker göndermemiş sadece havaalanının güvenli bir şekilde işletilmesi için destekte bulunmuştu. Kitle imha silahları bahanesi ile Irak’a yapılan saldırıya ise katılmamıştı.  

11Eylül saldırısı ile ilgili olarak neredeyse hiçbir ülke; ABD’nin gerçek maksadını sorgulamamıştı. Hâlbuki 11 Eylül olayları Amerikan hükümeti ve gizli servisleri tarafından uygulanan bir “sahte bayrak” operasyonu idi. Asıl maksat Ortadoğu ve Afganistan’a karşı girişilecek işgal faaliyetlerini meşrulaştırmak, ülke ve dünya kamuoyunun desteğini almaktı.

11 Eylül saldırısında dört uçağın kullanıldığı iddia edilse de fotoğraf ve videolarda sadece bir uçağın görüntüleri yer alıyordu. Senaryo çok güzel bir şekilde işlemiş önce bir fotoğrafı dahi olmayan uçak veya güdümlü mermi İkiz Kulelere çarpmıştı. Hâlbuki yerel saatle 08 46’da yapılan bu saldırı ile ilgili olarak güvenlik kameralarında muhakkak surette bir görüntü olmalıydı. Nedense aradan tam 20 yıl geçtiği halde bütün dünya kamuoyu bunun bir fotoğrafını dahi görememiş ve hala gösterilmemişti.