Sonuçta haydut devlet gibi davranan ABD’den herkes çok korkuyordu. Her ne söylerse inandıklarını deklere edip desteklerini sunmuşlardı. Bu çirkin süreç bir parça azalsa da hala devam etmektedir. İlk saldırıdan tam 16 dakika sonra bütün kameralar canlı olarak İkiz Kulelere odaklaşmışken American Airlines şirketine ait bir uçağın Güney Kule’ye çarptığı akıllara yerleştirilmişti. Sadece Hollywood filmlerinde yer alan bir sahne; bu sefer bütün dünyadaki insanların gözlerine sokulmuştu.

Elbette bütün dünya büyük bir şok yaşadığı gibi büyük bir dehşete kapılmıştı. Artık senaryonun zor bölümü başarı ile gösterime sokulmuş şimdi görece olarak daha kolay olan ikinci sahneye sıra gelmişti. Fakat bu sahneler nedense doğru dürüst hiç sorgulanmadı. Basına verilen görüntülerde üçüncü ve dördüncü saldırılar ile ilgili olarak net bir sahne de yoktu. ABD yerel zamanıyla tam 10 03’te Washington DCde bulunan savunma bakanlığı binasına üçüncü bir uçak ve buradan tam 240 kilometre kuzey batıda yani Pensilvanya Shanksville kırsalında dördüncü bir uçağın düştüğü açıklandı.

Fakat olay yerine yakın bölgelerde yaşayanlardan böylesine büyük bir uçak enkazlarına rastlandığına dair açıklama yoktu. İşin ilginç tarafı güvenlik kamerası görüntülerine ABD devleti el koymuş yayınlanmasına dahi müsaade etmiyordu.ABD hükümetinin açıklamalarından başka bir bilgi ne hikmetse gazetecilere ulaşmamıştı. Hükümete göre ise olaylar şöyle gelişmişti: “11 Eylül 2001 Salı günü ABD’de dört yolcu uçağının ikisi New York’taki Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerine, bir diğeri Washington D.C.’de Pentagon’a çarptı.

Sonuncu uçak ise yolcular ve uçağı kaçıranlar arasındaki mücadeleden sonra Pensilvanya kırsalında düştü”. Şimdi sıra üçüncü sahneye gelmişti ve bu sefer en zor ve etkili görüntüler canlı olarak yayınlanacaktı. İkiz kulelerden Güneydeki gökdelen çarpmadan 56 dakika sonra dikine olarak yıkılmaya başladı. Kuzey Kule ise 1 saat 42 dakika sonra aynı şekilde yıkılmıştı. Maksat hâsıl olmuş bütün dünya canlı yayında yaklaşık 3 bin kişinin öldüğünü görmüştü. Plan ve senaryolar başarı ile uygulanmış ve derhal savaş tamtamları başlamıştı.

3 Bin ABD vatandaşına karşılık olarak yaklaşık 2 milyon Müslüman Afganistan ve Ortadoğu’da öldürüldü. Kimse kısasa kısas uygulayan ABD’den bu vahşetin hesabını soramadı ve hala da sormuyor. Sadece Afganistan’da Taliban örgütü, ABD’ye karşı elde edilen zaferle birlikte adaletin yerine geldiğini söylemektedir.

İkiz Kule saldırısı olarak tarihe geçen bu olaylarla ilgili olarak neredeyse her Eylül ayında bir makale kaleme alarak; bu olayların haydut devlet olarak ABD tarafından tezgâhlandığını ifade ettim. Bu derece büyük bir eylemin hiçbir terörist örgüt tarafından gerçekleştirilemeyeceğini ve ABD ve dünya kamuoyunun dahi hükümetin açıklamalarından tatmin olmadığını dile getirdim. Zaten saldırılar ile ilgili olarak ABD hükümetinin açıklamalarının somut bilgiler içermediği tek taraflı iddialar olduğu çok açıktır. Çünkü açıklamaların çok büyük çelişkilerle dolu olduğuna dair sayısız iddia ve gerçek vardır. Elbette bu hususlar bir şekilde ortaya çıkacaktır. Çünkü gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma huyu vardır.